Objavljeni rezultati

Prihodi malih developera aplikacija na App Storeu rastu brže nego kod velikih

Apple je objavio rezultate neovisne studije, koja pokazuje kako su mali developeri generator rasta prometa kod mobilnih aplikacija za iOS, s porastom prihoda od 71% u tri godine.
Gospodarstvo / Posao | 16. 05. 2023. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2020. do 2022. godine ukupni su prihodi malih devel

opera, koji svoje aplikacije nude putem Appleove trgovine aplikacija App Store, porasli za 71%. Taj je rast veći nego kod velikih developera, a najveći je bio u segmentu malih developera lociranih u SAD-u i iznosio je 83%. Pokazuju to rezultati neovisne studije, koju su proveli ekonomisti iz kuće Analysis Group.

Mali developeri u ovom istraživanju su oni s prihodima manjima od milijun američkih dolara te s manje od milijun preuzimanja mobilnih aplikacija tijekom jedne godine, javlja Bug.

Brzi rast malih developera

Istraživanje je pokazalo i kako je App Store bio od pomoći onim developerima koji su u posljednje dvije godine rasli i otvarali se novim tržištima, kako bi uspostavili svoju globalnu prisutnost. Zanimljivo je i da je 40% prihoda malim developerima stiglo s njima stranih tržišta.

Kad je riječ o rastu, mnogi developeri su tijekom dvije godine i izašli iz kategorije malih, odnosno premašili prag u prihodima ili broju preuzimanja.

Studija otkriva i da 40% njih prije samo pet godina nije imalo godišnje prihode veće od 10.000 dolara, ili da tada čak nisu niti bili prisutni na App Storeu.

25% iz Europe

Od nekoliko tisuća developera, koji su se tijekom 2022. godine priključili na App Store, njih najviše, čak 25%, dolazilo je iz Europe.

Kao tržište s najvećim rastom u promatranom razdoblju ističe se Francuska, s porastom prihoda malih developera od 122%.

Najpropulzivnije kategorije aplikacija u tom su periodu bile zdravlje i fitness, sport i životni stil, gdje su prosječni prihodi malih developera od 2020. godine na ovamo udvostručeni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close