Potpisan kolektivni ugovor

Prekinut štrajk zdravstvenih radnika

Prekinut je štrajk zdravstvenih radnika koji je počeo 13.listopada.
Gospodarstvo / Posao | 03. 11. 2017. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić potpisali su u petak Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo.

Ranije je postignut dogovor da satnica bude 2,60 KM, trajanje radnog tjedna 37,5 sati, a koeficijent minulog rada 0,5.

Premijer Konaković je ponovio kako je uvijek imao i ima razumijevanja za zahtjeve zdravstvenih radnika koji su dobivali svakakva, za sustav štetna, obećanja prethodnih vlada, ali da aktualna Vlada KS koristi samo raspoloživa sredstva.

''Došli smo do rješenja da zdravstveni radnici sada imaju bolje uvjete nego ikada, najbolje u BiH, a osim povećanja plaća zdravstvenim radnicima Vlada KS je u rebalansu proračuna predvidjela ozbiljne iznose za kupovinu opreme, aparata i materijala'', kazao je Konaković i dodao da će i u 2018. godini nastaviti istim intenzitetom ulaganja u zdravstvo kako bi zdravstvena usluga u KS bila bolja.

I predsjednik Sindikata Edo Selimić je kazao da se postignutim kompromisom osjećaju pravno sigurnijima, djelomično su zadovoljni, te će nastaviti dalje zastupati radnička prava te poboljšavati socijalni status uposlenika.

''Zahvalni smo pacijentima koji su bili korektni. Ovo što smo potpisali bila je odlična osnova za daljnji sindikalni rad'', kazao je Selimić.

Današnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora prekinut je i štrajk zdravstvenih radnika koji je počeo 13.listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close