Sastanak u OESS-u

Predsjednica OV Neum: ''Prioritet nam je zadržati mlade''

Na sastanku se razgovaralo o ravnopravnosti spolova, ženama u politici te ostanku mladih na ovim područjima, objavili su iz Općine Neum.
Gospodarstvo / Posao | 14. 10. 2022. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić održala je radni sastanak sa šefom Ureda OESS-a u Mostaru Ioannisom Piliourisom te članicom tima za demokratski razvoj Aidom Premilovac.

Na sastanku se razgovaralo o ravnopravnosti spolova, ženama u politici te ostanku mladih na ovim područjima, objavili su iz Općine Neum.

Naime, cilj je osnažiti i uvezati Neum u brojne programe koje provodi OESS u BiH kako bi zajedničkim snagama radili na Strategiji za mlade kojom bi pospješili ostanak mladih osoba u Neumu.

Također je dogovorena daljnja suradnja u motiviranju žena za aktivno sudjelovanje u politici.

U planu je organiziranje okruglog stola u Neumu krajem godine na kojem bi se razgovaralo o navedenim temama, počevši od lokale razine pa na više.

Matić je istaknula kako je jedan od zadataka trenutne vlasti u Neumu zadržati što više mladih osoba u toj općini i da se na tome svakodnevno aktivno rad.

''Ujedno je cilj otvoriti Neum za sve mogućnosti i suradnje koje su mu dostupne, a sve u cilju osnaživanja lokalne zajednice i kvalitete života u njoj'', dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close