Preko www.fzzz.ba

Poziv nezaposlenima: Od 29. do 31. svibnja pronađite svog poslodavca

Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u izborniku Projekti.
Gospodarstvo / Posao | 16. 05. 2023. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za zapošljavanje obavijestio je fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri "Tražim poslodavca 2023" biti otvoren 29., 30. i 31. svibnja, od 8 do 16 sati. 

Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u izborniku Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa), koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u izborniku Projekti, bit će omogućeno od 1. lipnja 2023.

Ta mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije objave Javnog poziva, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od šest ili 12 mjeseci.

Cilj te mjere, koja je fokusirana na nezaposlene osobe, jeste da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla.

Fizičke osobe su u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva, ukoliko to do sada nisu učinili. Krajnji rok za registraciju je 19. svibanj 2023. do 16 sati. Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva TP2.

Više detalja o toj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba, priopćeno je iz te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close