Komora sestara/tehničara

Poruka iz Mostara: Bez medicinskih sestara zdravstvo ne bi moglo funkcionirati

Docent Ovčina je naglasio da medicinske sestre nisu desna ruka doktoru, već da su dio tima
Gospodarstvo / Posao | 12. 05. 2022. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u četvrtak se u Mostaru održala se svečanost u organizaciji Komore medicinskih sestara/tehničara Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Pred skupom od oko 240 članova komore prigodnim govorom obratila predsjednica Komore dipl. med. sestra Kristina Perić, nakon čega je održano stručno predavanje doc. dr. sc. Amera Ovčine na temu ''Menadžment kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga kao odgovor na reformske procese u zdravstvu''.

Foto: Daniel Rezo / Kristina Perić

Predsjednica Komore Perić povodom tog obilježavanja poručila je nazočnima da im se zahvaljuje što su uspješno prihvatili i nosili se sa svim izazovima koje nosi pandemija SARS/CoV-19. Perić navodi kako se nada da nas ne očekuju daljnji izazovi s tim virusom, kako bi se na jesen konačno intenzivnije počeli baviti kvalitetom i sigurnosti zdravstvenih usluga.

Doc. dr. sc. Amer Ovčina na svom izlaganju kazao je da medicinske sestre slijede visoke etičke standarde, posjeduju specijalna znanja i vještine stečene obrazovanjem na visokoj razini.

''One su osposobljene za primjenu tih znanja i vještina u interesu pacijenta. Posjeduju visok stupanj samostalnosti iz područja zdravstvene njege i jedine su odgovorne za sustavno provođenje zdravstvene njege'', kazao je doc. dr. sc. Ovčina.

Foto: Daniel Rezo / Amer Ovčina

Docent je naglasio da medicinske sestre nisu desna ruka doktoru već da su tim, da rade timski te da tako ispunjavaju svoje znanje i vještine koje su stekle svojim obrazovanjem.

''Medicinska sestra je stup zdravstva, da njih nema zdravstvo ne bi nikako moglo funkcionirati'', poručeno je na održanom skupu, priopćeno je iz Komore medicinskih sestara/tehničara HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close