Federalno ministarstvo rada

Poništen javni natječaj za financiranje projekata sredstvima prikupljenih od igara na sreću

"Razmotrili smo najbolje mogućnosti za realizaciju ovog natječaja i zauzeli stav da je opravdano poništiti natječaj i ponovno ga objaviti".
Gospodarstvo / Posao | 16. 05. 2023. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je da je poništen Javni natječaj za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu FBiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću koji se uplaćuju u skladu sa Zakonom o igrama na sreću.

Spomenuti Javni natječaj Ministarstvo je raspisalo početkom ožujka ove godine i na njega je pristiglo 159 aplikacija od kojih je svega 57 ispunilo eliminacijske uvjete za prolazak u daljnju natječajnu proceduru, što je znatno manje od 50 posto očekivane realizacije.

Iz Ministarstva ističu da je Povjerenstvo za pregledanje i provjeru formalno - tehničke ispravnosti podnesenih zahtjeva ovog natječaja utvrdila da su 102 prijave aplikanata, koji nisu zadovoljili uvjete natječaja, uglavnom tehničke prirode. Stoga je u Ministarstvu odlučeno da se razmotri mogućnost pronalaska rješenja koje će dovesti do uspješnije realizacije natječaja.

"Razmotrili smo najbolje mogućnosti za realizaciju ovog natječaja i zauzeli stav da je opravdano poništiti natječaj i ponovno ga objaviti. Imamo dovoljno vremena da se procedura ponovno provede i da ostvarimo bolju i pravedniju realizaciju financiranja projekata po ovom osnovu. Imali smo dosta prigovora na kriterije, odnosno nedovoljno obrazloženje kriterija za prijavu na natječaj i u ponovljenom natječaju nastojat ćemo to uvažiti. Napravit ćemo neophodne izmjene u Pravilniku kako bismo kriterije relaksirali i učinili natječaj pristupačnijim većem broju aplikanata", pojasnio je ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić.

U vezi s poništenjem ovog natječaja i najave raspisivanja novog, Ministarstvo će razmotriti mogućnost povrata određene dokumentacije aplikantima s ciljem olakšanja novog prijavljivanja. O objavi novog Javnog natječaja svi aplikanti bit će obaviješteni, osim službenom objavom u dnevnim glasilima, i na web stranici Ministarstva i cirkularnim e-mailom. Sve nedoumice i pojašnjenja aplikanti će moći tražiti putem e-maila, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close