Projekti

Pokreću se mini biznisi u Konjicu

Korisnici projekta Aldin Muminović i Dijana Đulić u ime svih korisnika koji su na ovaj način uspjeli pokrenuti vlastiti biznis, zahvalili su donatorima te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se njihove želje ostvare.
Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2021. u 08:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Konjic / Pokreću se mini biznisi u Konjicu, sredstva dobilo 11 korisnika

Potpisivanjem ugovora o vlasništvu sredstava za 11 korisnika iz Konjica u četvrtak je završen projekt "Međuopćinskom suradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima".

Projekt, koji su u partnerstvu implementirale općine Konjic, Jablanica i Kakanj uz tehničku podršku Agencije "Prvi korak" i Udruženja za poduzetništvo i posao Link Mostar, financirala je Europska unija u BiH, a realizirali GIZ, UNDP i MOR.

''Projekt koji završavamo primjer je uspješnog implementiranja pilot aktivnosti i želja nam je da se one nastave i u budućnosti, za što interes postoji'' - kazala je Alisa Gegić, direktorica Udruženja Link.

Čestitajući mladim Konjičanima koji su na ovaj način uspjeli realizirati svoje bisnis ideje, konjički načelnik Osman Ćatić najavio je kako će Općina i u narednom razdoblju podržavati ovakve projekte, za što je Proračunom planirano 500.000 maraka.

Korisnici projekta Aldin Muminović i Dijana Đulić u ime svih korisnika koji su na ovaj način uspjeli pokrenuti vlastiti biznis, zahvalili su donatorima te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se njihove želje ostvare, istaknuvši posebno značaj obuke i podrške kroz mentorstvo, kako bi njihove ideje bile uspješno realizirane.

Direktorica Agencije za ekonomski razvoj "Prvi korak" Ajla Greda najavila je kako će Općine Konjic uskoro s Fondacijom 'IMPAKT' nastaviti kontinuitet stvaranja novih prilika za održiv razvoj poduzetništva na području konjičke općine i samim tim osigurati tehničku i financijsku podršku, kako postojećim poduzetnicima, tako i podršku osnivanju i radu novih poslovnih subjekata.

Kopirati
Drag cursor here to close