PODUZETNICI VS. INSPEKTORI

Poduzetnici vs. inspektori, knjiga za one koji su 'zaplivali' nemirnom rijekom poduzetništva na našim prostorim

Ova knjiga treba biti nezaobilazna literatura zakonodavnih institucija, znanstvene zajednice, poduzetnika, inspektora, investitora i svih drugih zainteresiranih za poboljšanje zakonodavnog i poslovnog okvira u BiH
Gospodarstvo / Posao | 01. 10. 2021. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / PODUZETNICI VS. INSPEKTORI

Predstavljanje knjige PODUZETNICI VS. INSPEKTORI autora Zlatka Glavinića, održat će se u četvrtak, 7.10.2021. s početkom u 19 sati u Hotelu President u Čapljini. Knjiga je izdana u nakladi Privredne/Gospodarske komora F BiH.

Knjigu će predstaviti:

  • prof.dr.sc. Miro Džakula, Ravnatelj UINO BIH, recezent
  • doc.dr. sc. Marko Šantić, Predsjednik Gospodarske komore F BiH, recezent
  • dr.sc. Dragan Gabrić, Sveučilište u Mostaru
  • Zlatan Vujanović, Ministar Federalnog ministarstva trgovine
  • Zoran Krtalić, Predsjednik Županijskog suda u Mostaru
  • dr. Smiljan Vidić, Gradonačelnik Grada Čapljine
  • mr.sc. Zlatko Glavinić, autor knjige
  • Moderator: Misijana Brkić Milinković

O knizi svoje mišljenje su u recenziji dali:

Akademik Jakov Pehar predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnosti  u BiH  

Autor se u ovoj knjizi potrudio dati tumačenje i osvrt na poduzetnike i inspektore, ističući važnost inspekcijskog posla, a kojim se autor trenutno bavi. Djelo ima karakter uporabne vrijednosti, vrlo je pragmatično i veoma korisno za praksu. Pisano je jasnim i prihvatljivim stilom, pa pored stručne razine sadrži i elemente znanstvene misli, te se radi toga toplo preporučuje za tisak i ozbiljan tiraž koji će praksi dobro doći.

Prof.dr.sc. Miro Džakula ravnatelj Uprave za neizravno/indirektrno oporezivanje          

Knjiga autora Zlatka Glavinića Poduzetnici vs. inspektori nije samo sveobuhvatno djelo koje se može čitati ili koristiti u svakodnevnim postupanjima, već je i knjiga, koja bi onima koji su odgovorni za zakonodavni i poslovni okvir u Bosni i Hercegovini, trebala poslužiti kao temeljno djelo za unapređenje kako poslovnog tako i okvira inspekcijskog nadzora. Stoga, ova knjiga s jasnim naslovom, koju preporučujem, treba biti nezaobilazna literatura zakonodavnih institucija, znanstvene zajednice, poduzetnika, inspektora, investitora i svih drugih zainteresiranih za poboljšanje zakonodavnog i poslovnog okvira u Bosni i Hercegovini.

Doc.dr.sc. Marko Šantić predsjednik Privredne/ Gospodarske komore Federacije BiH

Zahvaljujući ovakvom istraživačkom pristupu, autor postiže i glavni cilj: Knjiga PODUZETNICI VS. INSPEKTORI jeste jedinstveno djelo na ovim prostorima koje na vrlo prihvatljiv, do sada neobrađen način, postaje nezaobilazno štivo svih onih koji počinju ili već jesu ''zaplivali'' nemirnom rijekom poduzetništva na našim prostorima. Uistinu vjerujem, kako će ova knjiga jako dobro doći svima koji razmišljaju krenuti u poduzetničke vode, svima onima koji njima već plove, kao i svim akterima unutar vladinog sektora, bilo da kroz zakonodavnu vlast sudjeluju u kreiranju zakona, ili ih pak, sudjelujući u izvršnoj vlasti, provode.

Kopirati
Drag cursor here to close