Udruga Anguilla

Započele obuke nezaposlenih osoba u Parku prirode Hutovo blato

Program provodi Ekološka udruga 'Anguilla' Čapljina, a sufinancira ga Federalni zavod za zapošljavanje
Gospodarstvo / Posao | 25. 10. 2019. u 16:39 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Parku prirode Hutovo blato počeo je 'Program obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato'.

Program provodi Ekološka udruga 'Anguilla' Čapljina, a sufinancira ga Federalni zavod za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ Mostar, a namjenjen je mladim osobama, koje se vode kao nezaposlene na Službi za zapošljavanje HNŽ.

“Cilj nam je obučiti 25 nezaposlenih osoba i uvesti ih na tržište rada s mogućnošću volontiranja, rada na određeno vrijeme i zapošljavanja. Danas su se polaznici kroz teorijska predavanja upoznali sa zakonskom regulativom iz oblasti zaštite prirode i okoliša a nakon toga upriličili smo vožnju brodicama i razgledavanje Parka prirode Hutovo blato'', istaknula je Irena Rozić, mag.ekol. iz Udruge Anquilla Čapljina.

Foto: PR / Obuka u Hutovu blatu

Program obuke traje 4 mjeseca i uključuje dolazak na 4 radionice iz različitih oblasti vezanih za Park prirode Hutovo blato.

Prva radionica:

Upoznavanje sa zakonskom regulativom iz oblasti zašite prirode i okoliša i funkcioniranjem zaštićenog područja Park prirode Hutovo blato (teorijska predavanja kroz prezentacije)

Druga radionica:

Pravila i načela zaštite na radu (organiziranje radionice i teorijska predavanja)

Upravljanjem okolišem po standardima ISO 9001 (teorijska predavanja)

Treća radionica:

Upravljanje brodicama u unutarnjoj plovidbi (stjecanje znanja i vještina, teorijska predavanja, praktične vježbe i simulacije )

Obuka za polaganje lovačkih ispita (teorijska predavanja, praktične vježbe i simulacije)

Četvrta radionica:

Pravila i načela spašavanja materijalnih dobara i ljudi (teorijska predavanja, praktične vježbe i simulacije)

Upoznavanje sa zaštitom od požara (teorijska predavanja, praktične vježbe i simulacije)

O pohađanju obuke izdat će se odgovarajuća potvrda-certifikat svim sudionicima radionica, koja im može poslužiti prilikom prijave za zapošljavanje kod poslodavaca.

Obuka se izvodi u suradnji sa J.P. Park prirode Hutovo blato, fakultetima, Zagrebinspekt d.o.o. Mostar, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Lučka kapetanija Ostrožac, Gorska služba spašavanja, Lovački savez HZHB i Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP).

Kopirati
Drag cursor here to close