MUNJA

Platforma STAR za razvoj poduzetničke kompetencije bit će predstavljen u Mostaru

Događaj financira Evropska unija i on se sprovodi u šest zemalja zapadnog Balkana, a implementira ga Inkubator društvenih inovacija MUNJA.
Gospodarstvo / Posao | 09. 02. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Razvoj poduzetničke kompetencije u okvirima obrazovnog sustava i predstavljanje nove digitalne STAR platforme" naziv je događaja koji će biti upriličen u petak, 10. veljače, u Centru za kulturu Mostar.

Događaj financira Europska unija i on se provodi u šest zemalja zapadnog Balkana, a implementira ga Inkubator društvenih inovacija MUNJA.

Cilj događaja je da glavni akteri analiziraju pomake i progres realizacije strateških dokumenta, posebno "Prioriteti u integraciji poduzetničkog učenja i poduzetničke ključne kompetencije u obrazovne sustave u Bosni i Hercegovini (2021. – 2030.)" koju je izradila Evropska trening fondacija (ETF) s obrazovnim vlastima.

Preporuke konsultacija bit će dio preporuka obrazovnim vlastima i drugim akterima, a održat će se u Mostaru, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu tijekom veljače i okupit će blizu 100 glavnih aktera iz ove oblasti.

U sklopu konzultacija bit će održana i posebna promocija nove domaće eLearning platforme STAR (Student Talent Acquisition Ring).

STAR će na inovativan način educirat mlade (15 do 25+ godina) o tržištu rada i načinima kako da se što bolje karijerno pozicioniraju, razvijaju svoje kapacitete i uvezuju se sa top kompanijama. Za biznis sektor STAR može biti koristan kao baza talenata i izvor mladih ambicioznih i kvalitetnih budućih kadrova.

Izjave za medije planirane su u 12 sati, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close