EU

Petero mladih bh. državnika odabrano za usavršavanje

Naime, petero mladih državnih službenika iz Bosne i Hercegovine odabrano je za EU program usavršavanja i razmjene, koji financira EU.
Gospodarstvo / Posao | 27. 11. 2018. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu pokretanja nove faze “Programa EU za mlade profesionalce na zapadnom Balkanu”, regionalnog programa usavršavanja i razmjene, sutra će u EU Info centru u Sarajevu  biti upriličeno predstavljanje ovog programa.   

Naime, petero mladih državnih službenika iz Bosne i Hercegovine odabrano je za EU program usavršavanja i razmjene, koji financira EU. 

Prisutnima će se tom prilikom obratiti Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini, Maja Rimac-Bjelobrk, pomoćnica direktora Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH i Larisa Halilović, direktorica British Councila u BiH. 

'Program EU za mlade profesionalce na zapadnom Balkanu' uspostavljen je u okviru aktivnosti provedenih nakon Samita o zapadnom Balkanu, održanog u Parizu 2016. godine s ciljem doprinosa napretku procesa pridruživanja i produbljivanju regionalne suradnje na zapadnom Balkanu.  

S obzirom na ohrabrujuće rezultate programa, ove godine je za učešće u programu ponovo odabrano 30 državnih službenika iz zemalja zapadnog Balkana, od kojih je pet iz Bosne i Hercegovine. 

Oni će 2. prosinca otputovati u Pariz, gdje će pohađati posebno osmišljen kurs za rukovodioce u upravljanju javnim politikama na  sveučilištu Science Po University, nakon čega, u veljači 2019. godine, odlaze na Europski koledž (College of Europe) u Brižu. 

Po završetku programa edukacije, državni službenici će u periodu ožujak/travanj 2019. godine sudjelovati u regionalnoj razmjeni, te na Regionalnoj konferenciji u svibnju 2019. godine. 

Događaju će prisustvovati i ovogodišnji sudionici programa Adis Palo i Kerim Hodžić iz Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH,  Liljana Đurić iz Odjela za europske integracije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Nejra Sarić iz Ministarstva vanjskih poslova BiH i Tamara Bajkuša iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Projekt financira Europska unija, a provodi British Council, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close