DIGIMET

Održana radionica o digitalizaciji procesa u MSP u INTERA Tehnološkom Parku

Radionica je pružila sudionicima konkretne uvide u važnost digitalizacije procesa, te je potaknuo sudionike na daljnje istraživanje i implementaciju digitalnih alata u svojim poduzećima.
Gospodarstvo / Posao | 04. 04. 2024. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru održana je informativna radionica pod nazivom "Digitalizacija procesa u MSP" koja je privukla značajnu pažnju stručnjaka, poduzetnika i studenata iz područja informatike i tehnologije.

U srijedu 27. ožujka 2024. godine, dvorana Oslo bila je domaćin inspirativnih predavanja i prezentacija stručnjaka iz različitih područja.

Dražena Gašpar iz tvrtke HERA d.o.o. Mostar održala je uvodno predavanje o svim prednostima, ali i izazovima primjene digitalnih rješenja za poslovne procese u malim i srednjim poduzećima.

Ivica Ćorić iz iste tvrtke predstavio je cHector ERP sustav, naglašavajući njegovu ulogu u efikasnom upravljanju svim aspektima poduzeća.

Marijan Marković iz tvrtke STROJOTEHNIKA d.o.o. Zagreb predstavio je načine upravljanja tehničkim podacima kroz korištenje alata SolidWorks PDM.

Mladen Kostić iz INTERA Tehnološkog Parka demonstrirao je praktičnu primjenu konfiguracija u SolidWorks-u, nudeći sudionicima praktične savjete i primjere koje su mogli odmah primijeniti u svom radu.

"Radionica je bila vrlo zanimljiva, a konkretno u kontekstu primjene ERP rješenja i vrlo korisna, jer nam je sada jasnije na koji način, a evo i nekim domaćim dostupnim rješenjima, možemo uvesti neke promjene u svoj dosadašnji način rada", izjavio je Anel Rahimić iz poduzeća Tuzlafarm d.o.o.

Radionica je pružila sudionicima konkretne uvide u važnost digitalizacije procesa, te je potaknuo sudionike na daljnje istraživanje i implementaciju digitalnih alata u svojim poduzećima.

Radionica se organizirala u okviru projekta DIGIMET koji je dio projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u BiH/EU4DigitalSME kojeg zajednički financiraju Europska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) s ciljem razvoja ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju. Projekt implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Kopirati
Drag cursor here to close