Do daljnjeg

Odgođeno otvaranje pubova u Irskoj

Irska je zabilježila 1784 umrlih od 31.192 oboljelih, a krajem lipnja je otvorila samo pubove u kojima se jede. Ranije najavljeno otvaranje pubova predviđeno 10. kolovoza, sada je odgođeno do 21. rujna.
Gospodarstvo / Posao | 15. 09. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irska vlada je objavila u utorak da odgađa predviđeno otvaranje pubova u Dublinu i da uvodi nova ograničenja za skupove među obiteljima zbog porasta broja slučajeva oboljelih od covida-19.

Nakon uvođenja mjera ograničenja kretanja u ožujku, Irska je zabilježila 1784 umrlih od 31.192 oboljelih, a krajem lipnja je otvorila samo pubove u kojima se jede. Ranije najavljeno otvaranje pubova predviđeno 10. kolovoza, sada je odgođeno do 21. rujna.

"Ako taj datum bude potvrđen za cijelu zemlju, glavni grad će biti isključen", najavio je potpredsjednik vlade Leo Varadkar na konferenciji za novinare.

Dozvoljeni su skupovi između dviju obitelji, najviše šest osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, javlja HINA.

Stanovnici Dublina su pozvani ograničiti putovanja izvan glavnog grada.

"Stanje u našem glavnom gradu je zabrinjavajuće i pogoršalo se posljednjih tjedana", objasnio je Varadkar.

"Ako se tako nastavi, postat će nemoguće zadržati virus izvan bolnica, domova za umirovljenike i tvornica"; upozorio je.

Rekao je da se širenje virusa u dva mjeseca umnogostručilo i da je stopa pozitivnih testova između 3,5 posto prema 2 posto u ostatku zemlje.

Vlada je također najavila da će deblokirati 600 milijuna eura za pripremu zdravstvenog sustava na zimu, teško razdoblje uz povratak drugih sezonskih epidemija.

Kopirati
Drag cursor here to close