Društvo hrvatskih novinara

'Novinari se izlažu opasnosti kako bi vijest doprla do svakog bh. stanovnika'

Pandemija koronavirusa, tvrde, negativne posljedice osim ekonomije i gospodarstva ostavlja i na medije.
Gospodarstvo / Posao | 03. 05. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uloga medija u društvu uvijek je bila važna i imala posebno mjesto. Informiranje, istina, pomoć, razvoj demokracije, objektivnost, obrazovanje... samo su dio misije koju svakodnevno rade tisuće i tisuće novinara diljem svijeta, pa tako i u BiH., priopćeno je u nedjelju iz Društva hrvatskih novinara u BiH.

Ovogodišnji Svjetski dan slobodan medija (3.svibnja) obilježava se u pandemiji koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet.

U BiH su uz liječnike, policajce, humanitarce, volontere i mnoge druge koji su u ovim danima karantena i izolacije pučanstva na pomoći građanima i novinari koji s “prve crte” koronavirusa svakodnevno izvještavaju, prenose informacije, otkrivaju priče s terena, izlažu raznim opasnostima sebe i svoje obitelji kako bi vijest doprla do svakog bh. stanovnika.

Pandemija koronavirusa negativne posljedice osim ekonomije i gospodarstva ostavlja i na medije. Suočeni su s problemima, mnogi na rubu opstanka i upitne budućnosti nakon prestanka pandemije mediji u BiH trebaju pomoć. Trebaju podršku svih u BiH, svih institucija kako bi mogli svoj posao i dalje obavljati na profesionalan način i razvijati medije u kojima rade.

Sloboda medija je važna za izgradnju demokratskog društva i BiH u cjelini. Zajedno možemo pomoći da BiH u budućnosti bude zemlja prosperiteta i jednakih prava za sve koji u njoj žive, poticati pozitivne priče i primjere koji će potaknuti ostanak i oporavak svih sfera života nakon pandemije koronavirusa.

''Svim kolegama koji rade u medijima čestitamo današnji Svjetski dan slobode medija'', poručili su na kraju iz Društva hrvatskih novinara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close