Lupa.ba

Nova, potpuno besplatna platforma za zapošljavanje

Lupa.ba je kreirana kako bi se omogućila aktivna komunikacija između poslodavaca i kandidata, bez posrednika, uz vrlo jednostavno postavljanje oglasa za posao ili vaše biografije.
Gospodarstvo / Posao | 26. 02. 2021. u 15:48 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, većina kompanija želi pojednostavljen proces zapošljavanja, bez potrebe pregleda ogromnog broja prijava i obavljanja intervjua sa svim prijavljenim kandidatima.

Objavljivanje slobodnih radnih pozicija i biografija od sada na Lupa.ba je potpuno besplatno, jednostavno i efikasno.

Korisnici ove platforme su poslodavci, ali i sami kandidati koji običnom pretragom ili oznakom notifikacije „Obavijesti me o novim poslovima“ mogu 24h ostati upoznati sa ponudama na tržištu rada.

Jednostavna komunikacija

Lupa.ba je kreirana kako bi se omogućila aktivna komunikacija između poslodavaca i kandidata, bez posrednika, uz vrlo jednostavno postavljanje oglasa za posao ili vaše biografije. Kako bi u velikoj mjeri pospješili pronalazak pravog poslodavca/uposlenika, omogućena je i neformalna komunikacija u vidu chatova i notifikacija.

Besplatan servis

Lupa.ba stranicu smo započeli kreirati tokom najvećeg lockdown-a, u martu protekle godine. Nakon što su mnogi uposlenici ostali bez posla, a naročito pogođene ugostiteljska, turistička i trgovinska djelatnost, bilo je izvjesno da pronalazak posla nakon pandemije mora biti besplatan, jednostavan i brz“, izjavio je tim developera koji je aktivno radio na razvoju web stranice.

Zaposlite pravu osobu ili objavite oglas za posao potpuno besplatno

Prema istraživanjima, najveći procent odgovarajućih kandidata i poslova možete pronaći na internetu. Online komunikacija za poslodavce i uposlene predstavlja brzu selekciju posla i radne snage. Međutim, brza selekcija često ne pruža adekvatno rješenje, tj. podudarnost kandidatovih želja i uslova poslodavca.

„Iz navedenih razloga, kreirali smo platformu koja je jednostavna za korištenje, te pomoću algoritma ciljano povezuje oglase poslodavaca i odgovarajuću skupinu kandidata, bilo da se radi o zanimanju kozmetičar, web dizajner ili inžinjer hemije. Unos i kategorije poslova su raznovrsni. S druge strane, kandidat je u prilici pored raznovrsne pretrage na stranici, samo uz pomoć opisa posla, ključne riječi ili imena kompanije lako pronaći oglas“, ističu iz Lupa.ba.

Kandidati se rangiraju prema tačnim rezultatima pretrage koje su usavršili developeri Lupa.ba. To znači da se HR timovi u kompanijama konačno mogu oslanjati na kvalitetne podatke za donošenje važnih odluka kao što je zaposlenje.

„Iskoristite našu aktivnu bazu podataka i pronađete pravu osobu čije se znanje, vještine i iskustvo podudaraju sa vašim zahtjevima. Ovakvo personalizirano targetiranje postavlja vaš oglas za posao tačno ispred onih koji su u potrazi za istim“, ističu iz Lupa.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close