U vlastiti biznis

Mladić iz Šamca nakon karantene zbog koronavirusa: Ne vraćam se na kruzer

"Ja sam već stigao u BiH, evo sada sam već blizu svog Šamca", rekao je Bumbulović.
Gospodarstvo / Posao | 18. 02. 2020. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto. NN / Zdravko Bumbulović

''Testiranje je pokazalo da nemam koronavirus. Osjećam se odlično i već sam u BiH, a u svom Šamcu planiram da pokrenem vlastiti biznis, jer sam inače profesionalni vozač, a zaradio sam dovoljno novca da sebi kupim šleper'', rekao je to u ispovijesti za "Nezavisne" Zdravko Bumbulović (26) iz Šamca, koji je kao član posade kruzera "Diamond Princess" više od 10 dana proveo u karanteni, jer se u prvi mah posumnjalo da su neki od putnika na tom kruzeru zaraženi ovim virusom, a potom se ispostavilo da su ta strahovanja točna.

"Dobio sam rezultate testiranja, nisam zaražen ni ja niti itko iz BiH i Srbije. Iz BiH i Srbije na kruzeru je bilo 14 ljudi, od kojih dio njih poznajem. U pitanju su Elvir (21) iz Tuzle, koji je bio bio član posade, Živko Radulović (40) iz Brčkog, koji je putnik, te putnik Goran Goranović (36), koji je iz Novog Sada. Svi oni su također testirani i nitko od njih nema koronavirus'', rekao je Bumbulović za "Nezavisne novine".

Po njegovim riječima, dok je bio u karanteni, puno su mu pomogli njegovi prijatelji.

"Goran Goranović, koji je bio putnik na kruzeru, boljeg je imovnog stanja i osigurao  je da nam se putem brodova pošalje veliki broj maski. Veoma smo mu zahvalni na tome", naveo je Bumbulović.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak, koji je devet mjeseci radio na kruzeru, ističe da je u ponedjeljak avionom stigao u Beograd, a potom se odmah uputio za Šamac.

"Ja sam već stigao u BiH, evo sada sam već blizu svog Šamca", rekao je Bumbulović u telefonskom razgovoru.

Na kruzeru je, ističe, od trenutka kad se posumnjalo da su neke osobe zaražene koronavirusom bio u ograničenom prostoru, tako da je tek sa nekoliko cimera mogao da se sastaje.

"Dobili smo maske, a kamere su pratile naše kretanje, kao i oficiri, koji nisu dozvoljavali da se krećemo", istaknuo je Bumbulović.

Kada je podvukao crtu, nakon što je devet mjeseci proveo na kruzeru, istaknuo je da više nema namjeru da se bavi tim poslom.

"Pokrenut ću privatni biznis. Sad sam odlično, bitno je da sam zdrav i da se vraćam svojoj kući", naveo je Bumbulović.

Brod "Diamond Princess", sa oko 3.700 putnika i članova posade, u karanteni je od 3. veljače. Prema službenim podacima, na njemu je bilo zaraženo 355 osoba, što je najveće žarište izvan Kine.

Kopirati
Drag cursor here to close