Ministarstvo hrvatskih branitelja

Na natječaju za DMS sustav pobijedilo Sveučilište u Mostaru

Predmet natječaja mogla je biti nabava gotovog rješenja, ali i razvoj, implementacija, prilagodba i konfiguracija DMS sustava.
Gospodarstvo / Posao | 07. 11. 2023. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru dobilo je natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja za DMS sustav za digitalizaciju arhivskog gradiva iz Domovinskog rata.

Predmet natječaja mogla je biti nabava gotovog rješenja, ali i razvoj, implementacija, prilagodba i konfiguracija DMS sustava.

Osim Sveučilišta u Mostaru, na natječaj su se javile tvrtke Iron Mountain iz Hrvatske i Cipra, koje su u vlasništvu istoimene američke globalne korporacije. I navedena tvrtka i Sveučilište u Mostaru ostvarli su maksimalni broj bodova prema kriteriju iskustva stručnjaka, pa je za izbor Sveučilišta bila ključna cijena koja je kod Iron Mountaina iznosila 345.000 eura plus PDV, a kod Sveučilišta 300.000 eura plus PDV.

Čini se da to nije prvi takav posao Sveučilišta, s obzirom da je jedan od uvjeta natječaja bio implementacija najmanje jednog istog ili sličnog programskog rješenja iste vrijednosti tijekom ove i prethodne tri godine, piše Rep.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close