Rat talenata

Musk panično diže plaće AI inženjerima

Teslini inženjeri za umjetnu inteligenciju mogli bi otkriti da su njihove plaće u porastu, dijelom zahvaljujući naporima Sama Altmana i OpenAI-ja.
Gospodarstvo / Posao | 04. 04. 2024. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk, vođa Tesle, najavio je povećanje plata tima inženjera za umjetnu inteligenciju, ističući napore OpenAI-a u agresivnom prikupljanju talenata. Musk je izrazio zabrinutost zbog uspjeha OpenAI-a u privlačenju Teslinih inženjera unosnim ponudama.

Reagirajući na nedavni članak objavljen u The Informationu, Musk je detaljnije analizirao strategiju zapošljavanja OpenAI-a. Navodno, Ethan Knight, stručnjak za strojno učenje u Tesli, bio je privučen da se pridruži xAI-u, Muskovoj tvrtki za umjetnu inteligenciju, javljaju tech portali.

Musk je objavio na platformi X da je Ethan bio u fokusu za pridruživanje OpenAI-u, što je dovelo do toga da je izabrao ili xAI ili njih.

Konkurencija za talent u području umjetne inteligencije eskalirala je među tehnološkim divovima koji teže postizanju dominacije. Pored velikih plata, neki vođe su usvojili osobne pristupe kako bi privukli inženjere za umjetnu inteligenciju.

Prema izvještaju The Informationa, Mark Zuckerberg iz Mete navodno je slao osobne e-poruke znanstvenicima umjetne inteligencije u Googleovom DeepMindu. Štoviše, poznato je da Meta nudi poslove bez formalnih razgovora.

Sergey Brin, suosnivač Googlea, osobno je intervenirao kada je jedan zaposlenik razmišljao o prijelazu u OpenAI. Brin je navodno pružio jamstva, uključujući veću plaću, kako bi zadržao zaposlenika u Googleu.

Musk je komentirao: "Rat za talente u području umjetne inteligencije je najluđi rat za talente koji sam ikada vidio!"

Kopirati
Drag cursor here to close