Greška teška 100 mil dolara

Gadna greška: Musk javno dao otkaz radniku na Twitteru, pa se kasnije ispričavao

Glavni izvršni direktor Twittera Elon Musk ispričao se zbog prepiske koju je imao na platformi sa zaposlenikom.
Gospodarstvo / Posao | 08. 03. 2023. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Halli Thorleifsson

Glavni izvršni direktor Twittera Elon Musk ispričao se zbog prepiske koju je imao na platformi sa zaposlenikom.

Do toga je došlo nakon što je uposlenik Twittera Halli Thorleifsson na Twitteru Musku napisao: "Vaš šef HR-a (ljudskih resursa) nije u stanju potvrditi jesam li zaposlen ili ne". U twittu je Thorleifsson pojasnio kako mu je zajedno sa 200 drugih kolega onemogućen pristup radnom računalu.

Musk je odgovorio protupitanjem: "Koji ste posao radili?"

Nakon niza dodatnih pitanja i odgovora Thorleifsson je rekao da je primio e-mail u kojem se navodi kako je otpušten.

Musk je ovu prepisku na Twitteru popratio tweetom u utorak u kojem je opisao Thorleifssona kao "najgoreg" prije nego što obrisao ovaj twitt.

Ali u očitoj promjeni mišljenja, Musk je na Twitteru nekoliko sati kasnije napisao ispriku i činilo se kako je Thorleifssona vratio na posao. Jer ipak Thorleifsson nije bio bilo kakav uposlenik Twittera.

Thorleifsson, koji je prodao svoju kreativnu agenciju Ueno Twitteru 2021. godine, nije želio reći koliko je plaćen za tvrtku. Međutim, nagađa se da bi mu Twitter morao platiti znatan iznos po odlasku iz tvrtke, a cifre iznose i oko 100 milijuna dolara.

Thorleifsson ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima.

Prema lokalnim izvješćima, kada je prodao svoju tvrtku Twitteru, namjerno je strukturirao posao kako bi platio visoku stopu poreza islandskoj vladi.

Prošle godine su ga četiri medija proglasila osobom godine na Islandu.

Fotograf Daniel Houghton napisao je na Twitteru "Kao netko tko je izravno surađivao s Halli Thorleifsson tijekom preokreta, ovo je super razočaravajuće za vidjeti. Ne samo da je njegova radna etika na velikoj razini, nego su njegov talent i poniznost svjetska klasa."

Thorleifsson je za BBC rekao i dalje ne može dobiti odgovor od Twitterovog odjela za ljudske resurse o tome je li smijenjen ili ne.

"Moja teorija je da su pogriješili i sada traže bilo kakav razlog kako bi ovaj otkaz pravdali "s razlogom" kako ne bi morali ispuniti svoje ugovorene obveze", kazao je.

Musk je odgovorio: "Na temelju vašeg komentara, upravo sam obavio videopoziv s Hallijem kako bih shvatio što je stvarno u odnosu na ono što mi je rečeno. To je duga priča. Bolje razgovarati s ljudima nego komunicirati putem tweeta."

Nakon što se ispričao, Musk je rekao da  Thorleifsson razmišlja o povratku na Twitter. BBC nije razgovarao s Thorleifssonom od isprike Muska.

"Želio bih se ispričati Halliju zbog mog nerazumijevanja njegove situacije. Temeljilo se na stvarima za koje su mi rekli da su neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali ne i smislene", napisao je Musk na Twitteru.

Thorleifsson je ranije rekao BBC-u da je situacija "čudna" i "iznimno stresna".

BBC je zatražio od Twittera daljnje komentare, ali tvrtka nije odmah odgovorila.

Kopirati
Drag cursor here to close