Uskoro počinju pregovori

MUP ŽZH: 450 zaposlenih čeka sklapanje novog kolektivnog ugovora

Sindikat MUP-a očekuje da će posebni uvjeti rada, kao što su noćni rad, rad vikendom i blagdanima te prekovremeni sati, biti regulirani novim kolektivnim ugovorom odnosnom pravilnikom o posebnim uvjetima rada.
Gospodarstvo / Posao | 08. 01. 2020. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 450 zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke čekaju na sklapanje novog kolektivnog ugovora. Prethodni je prestao vrijediti krajem 2019. godine.

Pregovori, službeno, još nisu počeli, a Sindikat očekuje kvalitetan socijalni dijalog, javlja Federalna televizija.

''Moja borba će se nastaviti da bi sve išlo u prilog mlađima, pošto sam ja pri kraju svog radnog vijeka. Uključio sam mlade djelatnike sebi, povjerenike i zamjenike povjerenika koji su vezani za sindikat, pred njima je da se bore za sebe'', izjavio je za FTV Stanko Knezović, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Sindikata MUP-a ŽZH.

Foto: Bljesak.info / Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić je već najavio skoro potpisivanje  kolektivnog ugovora, ne samo s predstavnicima MUP-a već i s prosvjetom, a podsjetio je i na prošlogodišnju odluku o povećanju plaće svim proračunskim korisnicima za pet posto.

''Mi Skupštini podnosimo izvješće, ali ako imamo u vidu jednu stabilnost u svakom smislu u našoj županiji, ako imamo u vidu da je Vlada u ovoj godini donijela odluku o povećanju osnovice plaća za pet posto, da još uvijek imamo nepotpisane, ali načelno dogovorene kolektivne ugovore sa sindikatima, to je nešto što nam daje jednu finu klimu za svakodnevni rad Vlade'', izjavio je 13. prosinca 2019. godine predsjednik Ćosić u izjavi za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Zdenko Ćosić

Sindikat MUP-a očekuje da će posebni uvjeti rada, kao što su noćni rad, rad vikendom i blagdanima te prekovremeni sati, biti regulirani novim kolektivnim ugovorom odnosnom pravilnikom o posebnim uvjetima rada.

Foto: Bljesak.info / Vjekoslav Markota

''Na prošloj sjednici Skupštini ŽZH u prosincu 2019. zauzeli smo stav da je taj iznos od pet posto nedovoljan. Bilo bi odlično da u ovoj godini bude povećanje od još pet posto. Međutim, aktivnosti ćemo pokrenuti tek onda kada vidimo kakvi će biti pregovori i kako će se realizirati kolektivni ugovor. Ako se prihvati ovakav kakav je, bit ćemo strpljivi za to povećanje'', izjavio je za FTV Vjekoslav Markota, predsjednik Sindikata MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close