12 milijuna KM

Prvi kadeti SIPA-e započeli obuku u novom kompleksu u Mostaru

S obzirom na aktualnu situaciju po pitanju pandemije virusa COVID 19, Agencija je, tvrde, poduzela smo sve neophodne, preventivne mjere
Gospodarstvo / Posao | 31. 08. 2020. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obuka 18 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započela je u ponedjeljak u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Temeljnu policijsku obuku I. razine, za čin 'policajac' pohađat će osam kadeta, dok će njih desetoro pohađati temeljnu policijsku obuku za stjecanje čina 'mlađi inspektor'.

Njihovo školovanje, tvrde, značajno je po tome što su to prvi kadeti koje će Agencija školovati i obučavati u novoizgrađenom kompleksu objekata.

Kompleks je izgrađen na zemljištu površine 45.000m² koje je Agencija, odlukom VFBiH, dobila bez naknade u krugu Vojarne 'Stanislav Baja Kraljević'. Smještajni, upravni i nastavni objekti te sportska dvorana prostiru se na skoro 10.000 četvornih metara.

Dodaju da traju još radovi na vanjskom uređenju, a to uključuje uređenje prostora za borilačke vještine, mali nogomet, rukomet, košarku, odbojku, te atletsku stazu. Vrijednost kompleksa je 12.192.200 maraka.

S obzirom na aktualnu situaciju po pitanju pandemije virusa COVID 19, Agencija je, tvrde, poduzela smo sve neophodne, preventivne mjere, u skladu s Preporukama za organiziranje radnoga procesa u stanju proglašene pandemije. Obrazovni proces za čin 'policajac' kadeta SIPA-e trajat će 26, a za čin 'mlađi inspektor' 17 tjedana.

Inače, što se tiče provedbe temeljnih nadležnosti Agencije u ovoj godini, koncem trećem mjeseca, u Agenciji je temeljnu policijsku obuku I. razine, za čin 'policajac', završilo 99 kadeta Granične policije BiH. S obzirom da je u tom razdoblju započela pandemija virusa, nije organizirana uobičajena svečanost dodjele certifikata, priopćeno je iz Agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close