Mozaik i Grad Mostar

Mostar: 168.000 KM za 48 mikrobiznisa

Grad Mostar će također omogućiti podršku u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade uključujući i društvene biznise…
Gospodarstvo / Posao | 21. 05. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacije Mozaik i Grad Mostar potpisali su danas u Gradskoj vijećnici Memorandum o suradnji kojim Mozaik i Grad Mostar potvrđuju da će partnerski doprinijeti razvoju Programa Omladinske banke u Gradu Mostaru uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Startup studio u razdoblju od 21.5.2021. – 31.12.2024. godine.

Memorandum su potpisali Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i Željko Pauković, direktor Programa Omladinske banke, a zajednički fond koji osiguravaju Mozaik i Grad Mostar ovim Memorandumom iznosi 168.000 KM, priopćio je Grad Mostar.

Program Omladinska banka omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte na teritoriji Grada Mostara uz monitoring i podršku Odbora Omladinske banke Mostar, Grada Mostara i Mozaika.

Prema ovom Memorandumu, Mozaik je odgovoran za uspostavljanje strukture i definiranje uloge članova i članica Odbora Omladinske banke Mostar, organizaciju treninga za članove i članice Odbora Omladinske banke Mostar, podrška Odbora Omladinskoj banci Mostar selekcije, monitoringa i promocije društveno korisnih projekata i mikrobiznisa.

Te aktivnosti će se provesti u suradnji s imenovanim koordinatorom iz Grada Mostara. Grad Mostar će također omogućiti podršku u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade uključujući i društvene biznise koji su osnovani na području Grada Mostara.

Fond Omladinske banke za financiranje društveno korisnih projekata neformalnih grupa mladih u periodu 2021-2024. godine će iznositi 48.000 KM. Mozaik će osigurati iznos od 19.200 KM, a Grad Mostar će osigurati iznos od 28.800 KM.

Navodi se kako je očekivani broj projekata koji je moguće podržati 32 (maksimalni iznos podrške po projektu iznosi 1.500 KM, a podržani projekti mogu biti u iznosu od 500 KM do 1.500 KM).

Grad Mostar će omogućiti podršku u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade uključujući i društvene biznise koji su osnovani na teritoriji Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close