IT vještine

Mladi Jablaničani obučeni za suvremeno poslovanje

Predavanje je održao osnivač i vlasnik IT kompanije ''DDC'' iz Sarajeva
Gospodarstvo / Posao | 15. 01. 2019. u 14:29 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko trideset mladih s područja općine Jablanica sudjelovalo je na predavanju o značaju primjene informatičkih alata i tehnologije u suvremenom poslovanju i biznisu, koji se održao u subotu, u dvorani za sjednica Općinskog vijeća Jablanica.

Predavanje je održao osnivač i vlasnik IT kompanije ''DDC'' iz Sarajeva, a, kako navode iz Općine, mladi su pokazali veliko zanimanje za vrijednost ovakvog tipa stjecanja znanja i upoznavanja lokalne zajednice sa mogućnostima primjene suvremenih tehnologija u realnim uvjetima poslovanja.

Organizatori sastanka su bili Općina Jablanica i Dino Behrem, vlasnik obrta iz oblasti informacija i komunikacija ''BASOFT'' Jablanica čiji je program obuke sufinanciran iz proračuna općine Jablanica sa  ciljem da se pomogne mladim ljudima na području Općine Jablanica da osnuju firmu koja će kroz primjenu prodaje, marketinga, Facebook marketinga, autorskih prava, web-razvoja, grafičkog dizajna, fotografije, photoshopa, 3D modelinga, uticati na prodaju, promociju i marketing proizvoda i usluga lokalnog sektora za mala i srednja poduzeća.

Foto: Općina Jablanica / Predavanje o IT poslovanju u Jablanici

Zaključeno je da se u sljedećem razdoblju u organizaciji Općine Jablanica i u suradnji sa IT kompanijom ''DDC'' iz Sarajeva, čiji je vlasnik i osnivač Adnan Mandžo održe treninzi i obuke za mlade ljude sa područja općine Jablanica, a jedan uži tim mladih će održati treninge i u kompaniji u Sarajevu.

Također, zaključeno je, navode, da se ova uspješna prezentacija u organizaciji ''BASOFT'' Jablanica i IT kompanije ''DDC'' iz Sarajeva održi i za jablaničke gospodarstvenike sa ciljem obuke promocije njihovih gospodarskih subjekata.

Sastanku sa mladim jablaničanima sudjelovao je Općinski načelnik Salem Dedić koji se ovom prilikom zahvalio Adnanu Mandži na nesebičnoj pomoći i pozvao mlade jablaničane da se uključe u ovaj projekt, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close