Agencija za privatizaciju

Mjesecima bez plaće

Osim usmenih obećanja Vlada se nikada nije pismeno očitovala u nastojanju da iznađe modus za rješavanje financijske problematike
Gospodarstvo / Posao | 13. 10. 2021. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici Agencije za privatizaciju HBŽ-a već duži niz godina imaju problem sa isplatom svojih plaća, što ih je dovelo u vrlo tešku financijsku situaciju, s tim da je i isplata svake sljedeće plaće upitna zbog blokade računa od strane Federalne porezne uprave i upravnog odbora Agencije za privatizaciju HBŽ-e kojeg je imenovala Vlada HBŽ-e.

Unatoč tome što su se djelatnici Agencije obraćali Vladi HBŽ-a nizom dopisa i nakon par sastanaka sa premijerom, nema naznaka da će se bilo što poduzimati oko rješavanja problema ne isplaćenih plaća, iako je Vlada HBŽ-e osnivač Agencije.

Osim usmenih obećanja Vlada se nikada nije pismeno očitovala u nastojanju da iznađe modus za rješavanje financijske problematike u Agenciji, zbog ne isplaćenih plaća za 5 mjeseci.

Iz tih razloga djelatnici Agencije smatraju da su im ugrožena osnovna ljudska prava- pravo na plaću, pravo na zdravstvenu zaštitu- pravo na život.

Zbog svega gore navedenoga, djelatnici Agencije pozivaju sve odgovorne u Vladi HBŽ-e i v.d. Ravnatelja Agencije za privatizaciju kojeg je Vlada HBŽ-e imenovala na ti mjeseca, a koji vrši istu dužnost sedmu godinu, da žurno poduzmu sve potrebne mjere kako bi riješili problem zaostalih i neisplaćenih plaća za sedam djelatnika, navodi se u pismu sedam djelatnika Agencije, portalu Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close