Po ulicama i trgovinama

Krenula prodaja cvijeća za Dušni dan i Svi svete - ovo su cijene

Ove godine, trgovci cvjećem nude raznolike opcije, od tradicionalnih lončanica do elegantnih ikebana, pa čak i umjetnog cvijeća za one koji žele trajne aranžmane.
Gospodarstvo / Posao | 24. 10. 2023. u 21:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svake godine, kada listopad prelazi u studeni, kod katoličkih vjernika kreću pripreme na poseban period sjećanja i odavanja počasti voljenima koji nisu više među nama.

Svi sveti i Dušni dan su dani kada se tradicionalno posjećuju groblja i paljenjem svijeća i ukrašavanjem grobnica, čuva uspomena na preminule.

Cvijeće i svijeće su neizostavan dio ovog obreda, a ove godine se nude raznolike opcije za sve koji žele počastiti svoje najmilije.

Raznovrsne opcije cvjeća

Cvijeće igra ključnu ulogu u očuvanju uspomena na preminule, donoseći svježinu i ljepotu na groblja i domove.

Ove godine trgovci cvjećem nude raznolike opcije, od tradicionalnih lončanica do elegantnih ikebana, pa čak i umjetnog cvijeća za one koji žele trajne aranžmane.

Na ulicama, cvjećarnama i trgovima već se može pronaći široka paleta cvjetnih opcija.

Lončanice, kao klasičan izbor, dostupne su po cijenama od 4 do 10 maraka, ovisno o vrsti i veličini.

Ako želite nešto posebno, ikebane su odličan izbor, s cijenama koje variraju između 20 i 70 KM, ovisno o složenosti aranžmana i upotrijebljenim cvjetovima.

Za one koji žele dugotrajniju opciju, umjetno cvijeće dolazi u rasponu od 15 do 50 KM.

Svjetlost u tami: Svijeće koje "titraju"

Uz cvijeće, svijeće su još jedan neizostavan simbol počasti prema preminulima.

Ove godine, sve više ljudi bira svijeće na baterije, koje stvaraju suptilni efekt titranja svjetla.

Ovo donosi posebnu atmosferu na groblja, dok svjetlost svijeća titra i sjaji, podsjećajući nas na prisutnost duša koje se više ne nalaze među nama.

Ovisno o veličini svijeća, cijene se kreću između 12 i 20 KM. Ova moderna alternativa tradicionalnim voskovim svijećama nudi prednost dugotrajnosti, budući da svijeće na baterije mogu "titrati" čak 120 dana, čineći ih praktičnim izborom za obitelji koje žele da svjetlo na groblju traje tijekom cijelog razdoblja obilježavanja Svi sveti i Dušni dan.

Prodavači cvijeća i svijeća marljivo rade kako bi osigurali da njihovi kupci imaju obilje opcija za odašiljanje poštovanja i sjećanja prema preminulima.

Tijekom ovih blagdana, ulice i groblja postaju mjesto gdje se iskazuju ljubav, poštovanje i sjećanje prema pokojnicima, a cvijeće i svijeće igraju ključnu ulogu u tome.

Kopirati
Drag cursor here to close