Objasnio direktor Zooma

Kako će izgledati budućnost rada nakon pandemije?

Kompanije moraju pratiti trendove koje je pokrenula pandemija i prilagoditi se željama i korisnika njihovih usluga, ali i svojih zaposlenika.
Gospodarstvo / Posao | 22. 12. 2021. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svima je jasno da se, nakon korone, kad god ona prođe, situacija s načinom rada više nikada neće vratiti na staro. U proteklih skoro dvije godine pokazalo se kako se posao jednako dobro, a možda i bolje, može raditi na drukčiji način, bolje rečeno - s drukčijeg mjesta.

Umjesto u uredima, brojni zaposlenici danas rade iz topline svog doma, s tim da se mnogima najučinkovitijim pokazao hibridni način rada, kada se dio vremena provede u uredu, a dio se radi od kuće.

Udaljeni, odnosno hibridni rad samo je jedna od promjena koje možemo očekivati tijekom sljedećih godina, naglasio je i razgovoru za CNBC Ricky Kapur, prvi čovjek azijsko-pacifičkog odjela Zooma. Upravo je njegova kompanija višestruko profitirala s pandemijom, odnosno promjenom načina rada i s kućnim uredima. Iako rast Zooma usporava, što je i bilo i za očekivati, Kapur s optimizmom gleda na budućnost jer vjeruje da će hibridni način rada prevladati, a s tim i potražnja za uslugama njegove tvrtke, prenosi Zimo.

Osim što će budućnost donijeti kompromis između uredskog i udaljenog rada te će kompanije zaposlenicima trebati omogućiti kolaborativno i hibridno radno okruženje, u Zoomu smatraju kako će se promijeniti još dvije stvari na ovom tržištu.

Jedna se odnosi na korisničko iskustvo i angažman prema kupcima koji će tražiti još veće mogućnosti prilikom šopinga. Npr. Kapur je spomenuo maloprodaju i mogućnost da korisnici udaljeno stupe u kontakt i uživo razgovaraju s prodavačima u trgovini, vide proizvod i na temelju tog iskustva donesu odluku o kupovini.

Treća stvar, pored hibridnog rada i boljeg korisničkog iskustva, odnosi se na razvoj novih platformi i servisa koji će biti namijenjeni nekim novim korisnicima, prvenstveno u zdravstvu i na tržištu obrazovanja.

S obzirom na to da živimo u dinamičnim vremenima, kada se stvari stalno mijenjaju, kompanije moraju konstantno pratiti trendove i prilagođavati se željama ne samo svojih korisnika i kupaca, već i zaposlenika.

Kopirati
Drag cursor here to close