Mali koraci u Uskoplju

Kako Antonela osvaja dječja srca

Školska godina je upravo završavala, a s njom i Antonelin angažman u mostarskom centru Los Rosales.
Gospodarstvo / Posao | 13. 10. 2023. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tridesetjednogodišnja Antonela Sičaja iz Uskoplja, našla se pred životnom prekretnicom kada se odlučila vratiti u svoj rodni kraj iz Mostara gdje je imala radni angažman.

Ova magistrica specijalne edukacije i rehabilitacije radila je niz poslova u svojoj struci i stekla bogato iskustvo u radu sa djecom. Radila je kao asistent i defektolog u nastavi, obavljala individualne tretmane s djecom koja imaju teškoće sa savladavanjem gradiva i brojne druge vezane poslove.

Mali koraci

Školska godina je upravo završavala, a s njom i Antonelin angažman u mostarskom centru Los Rosales.

Foto: PR / Antonela Sičaja

Tada je vidjela da je otvoren javni poziv i prijavila se za program 'Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje - LPZ MENTOR', koji podržavaju Europska unija i Međunarodna organizacija rada.

Uspješno je prošla kroz obuke o pokretanju svog posla i odobrena su joj sredstva kojima je nabavila potrebnu didaktičku opremu potrebnu za pokretanje biznisa. Iznajmila je prostor i pokrenula Centar za razvojnu podršku “Mali koraci” u Uskoplju.

''Pokretanje osobnog biznisa je bio veliki korak za mene. Uvijek sam mislila da ću naći neki posao i zaposliti se negdje. Obzirom da nije išlo tako, morala sam napraviti nešto. I drago mi je da je tako bilo, naročito radi djece, obzirom da u našoj općini nema sličnog mjesta gdje se djeca i roditelji mogu obratiti'', poručila je Antonela.

Pomoć djeci

Riječ je o centru posvećenom djeci i njihovom napretku, mjestu u kojem se djeca povezuju, uče jedni od drugih i razvijaju različite aktivnosti. Pored edukacijsko rehabilitacijskih i logopedskih intervencija, pruža se i podrška učenju koja omogućava djeci da ostvare talente i razviju vještine te savladavaju gradivo. Organiziraju se i tematske grupne radionice.

Foto: PR / Antonela Sičaja

''Rad sa djecom me ispunjava. Pronalazim se u tome. Kroz praksu i iskustvo – to je nešto predivno. Svaki mali korak koji napravimo s tom djecom je značajan i velik. Kad dijete napravi neki mali uspjeh to stvarno znači puno'', naglašava Antonela.

Planovi

Projekt LPZ-a „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje - LPZ MENTOR“ je u prethodnom periodu rezultirao otvaranjem 14 novih obrta u Općinama Jablanica i Uskoplje, te prekvalifikacijskom obukom više od 65 nezaposlenih osoba, od kojih je čak 36 dobilo posao.

Antonela ima brojne planove za budućnost. Namjerava proširiti ponudu svog centra da uključuje i usluge logopeda te dodati grupne radionice. Kako kaže, voljela bi u radionički rad uključiti i manju djecu, od jedne do tri godine, s kojom sada nitko ne radi u Uskoplju.

Planovi su tu, a interes za njen rad postoji, posebno jer je Antonela uspjela da svojim radom i brigom za najmlađe osvoji brojna dječja srca.

Kopirati
Drag cursor here to close