30 ispod 30

Jasminko Halilović prvi iz BiH na Forbesovoj listi mladih lidera

Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji "Pravo i politika"
Gospodarstvo / Posao | 22. 01. 2018. u 12:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestižni magazin Forbes objavio je svoju tradicionalnu listu mladih lidera "30 ispod 30", a ove godine na listi se prvi put našao i jedan Bosanac  – osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović.

Nakon Muzejske nagrade Vijeća Europe u prosincu, to je drugo veliko međunarodno priznanje za Muzej ratnog djetinjstva u kratkom vremenu, priopćeno je iz tog Muzeja.

Forbesov izbor odaje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji "Pravo i politika". Ranijih godina, iz regije ovo priznanje su dobili srbijanski tenisač Novak Đoković i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

''Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, "30 ispod 30". Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod, i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao je li uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste'', rekao je Halilović, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close