Mostar

Ivančica Design: Kad se spoje ljubav, ideje i talent nastaju najslađi unikatni proizvodi za mališane

Krenulo je s ukrasnim jastucima, personaliziranim dekicama, ogradicama, a nastavilo se na unikatnu odjeću za djevojčice, baldahin, korpe za igračke i još puno toga.
Gospodarstvo / Posao | 22. 10. 2020. u 09:10 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talent je nešto s čim se rodimo, a tek kreativnošću i trudom možemo ga razvijati i pokazati se svijetu u najboljem svjetlu. Slična stvar dogodila se Ivani Križanović koja se krije iza Ivačica design. U njenoj pravoj maloj tvornici nastaju unikatni proizvodi za djecu i njihove mame koji im olakšavaju odrastanje i igru.

Naime, Ivana se u ovaj posao upustila prije tri godine, a kako navodi, zahvaljujući dobrim genima obzirom da je odrasla u krojačkoj obitelji, šivanje ju je oduvijek privlačilo.

Krenulo je s ukrasnim jastucima, personaliziranim dekicama, ogradicama, a nastavilo se na unikatnu odjeću za djevojčice, baldahin, korpe za igračke i još puno toga.

''Bilo je samo pitanje u kojem smjeru ću krenuti. Za ovo sam se nekako spontano odlučila, nakon što sam dobila prvo dijete'', istaknula je za Bljesak.info.

Foto: Privatna arhiva / Inspiracije ne nedostaje

Glavna inspiracija dolazi uglavnom s društvenih mreža, ali i od mama čije vizije u glavi pretvara u stvarnost.

''Sve radim u dogovoru s mamama, ipak sam tu da ispunim njihove želje. Tako se i širio asortiman proizvoda koje nudim. Dovoljno je da mama zamisli što želi i ja se bacam na posao'', kazala je Ivana, osvrćući se i na simpatične pregačice za tete koje su nastale u razmjeni ideja s jednom mamom.

Pregaca za tetu u vrticu . . . #ivancicadesign #pregacazateteuvrticu #handmade

Objavljuje Ivančica DesignČetvrtak, 24. rujna 2020.

''Djeci se sve sviđa i sve super prihvaćaju, a to je i jedan od razloga zašto ovo radim'', naglasila je.

Odličan iskorak među proizvodima napravila je s nekoliko modela haljinica za curice. I pokazalo se kao sjajna ideja, istaknula je.

Foto: Privatna arhiva / Preslatke haljinice

''Ljudima se svidjelo. Mogu reći samo da ta priča počinje, imam još svašta u planu, ali ne bih o tome još govorila'', kazala je te podsjetila da uskoro u planu ima nešto i za dječake, jer ''ipak sam majka dva dečkića, tako da ne smijem ni njih zapostaviti'', a sve planira izbaciti u proljetno-ljetnoj kolekciji.

Što se tiče materijala, radi s pamučnim materijalima, a pritom pazi da su što kvalitetniji – sa što veselijim dezenima. Ipak, o konkurenciji ne stigne razmišljati.

''Upratila sam da ima dosta nas koji nudimo slične proizvode, no vjerujem da ima mjesta za sve. Ja se trudim raditi najbolje što mogu, svima pristupam pojedinačno i vjerujem da kupci to cijene. Otvorena sam za ideje koje mi kupci predlažu, jer tu sam za njih, da složimo kombinacije po njihovim željama'', naglasila je Ivana za Bljesak.info.

Foto: Privatna arhiva / Baldahin daje poseban izgled sobi

Puno ljubavi i vremena treba za svaki pojedinačni proizvod, a Ivani je cilj imati u ponudi sve što je potrebno za uređenje jedne dječje sobice.

''Primjerice, korpe za igračke već odavno imam u ponudi i pokazale su je dobro tražene. Odlično su rješenje za držanje silnih igračaka na jednom mjestu. Djeci su prezanimljive, pa tako nerijetko i sami završe u korpi'', navela je s osmijehom.

Foto: Privatna arhiva / Korpe za igračke vole i djeca i roditelji

Ipak, kako je priznala, od ovog posla se baš i ne može ''živjeti''.

''Kada pogledam omjer uloženog i zarađenog, pitam se kako mi se isplatilo to raditi. Međutim, volim raditi i radit ću dok god imam nešto koristi'', kazala je skromno dodajući kako bi voljela da je u Mostaru malo ''življa'' handmade scena, pa da njene kolege i ona imaju priliku predstaviti svoj rad primjerice na sajmovima.

Što se još krije u malenom Ivančica kutku, pogledajte na njenoj Facebook i Instagram stranici. 

Kopirati
Drag cursor here to close