Šef epidemiološke službe

''Imunitet krda'' i smjene - Erdin Alajbegović vraćen na posao

Općinski sud u Mostaru je donio presudu kojom poništiva odluka kojom je Alajbegović razriješen dužnosti šefa epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ
Gospodarstvo / Posao | 13. 09. 2021. u 13:37 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erdin Alajbegović ponovno će biti šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, odlučio je Općinski sud u Mostaru.

Podsjetimo, listopadu prošle godine u javnosti je odijeknula vijest da je Alajbegović smijenjen nakon što je izjavio za Bljesak.info kako je moguće da je u HNŽ prisutan imunitet krda.

Foto: Bljesak.info / Nakon izjave o imunitetu u HNŽ epidemiolog smijenjen 

Općinski sud u Mostaru je donio presudu kojom poništiva odluka kojom je Alajbegović razriješen dužnosti šefa epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ i naredio da se vrati na svoje radno mjesto i da mu se isplate svi zaostaci, potvrdio je ovaj epidemiolog za Bljesak.info.

''Savjetujem svima kojima su prava ugrožena da se obrate nadležnom sudu, bez obzira koliko sumnjali na ispravnost pravosuđa, očigledno postoji taj neki pravični sud. U Zavodu me trebaju vratiti na mjesto šefa službe i nadoknaditi sve troškove uzrokovane otkazom'', rekao je Alajbegović za Bljesak.info, dodajući da je u međuvremenu bio 'spušten' na mjesto epidemiologa.

Na upit jesu li mu u međuvtemenu izjave za medije bile zabranjene, Alajbegović je prokomentirao da ''nije smio ništa raditi''.

Podsjetimo, Alajbegović je za Bljesak.info rekao kako nakon statističke obrade podataka i unosa učinka provedenih mjera dolazimo do vrlo zanimljive činjenice - da je na području HNŽ-a nakon 103 dana od pojave Covid 19 broj oporavljenih osoba dostigao potreban za kolektivni imunitet na Covid 19

''Činjenica da smo postigli kolektivni imunitet opravdava i veliki broj osoba bez simptoma, a pozitivitetom na Covid 19 (osobe koje su u prethodnom razdoblju prebolovale bolest, a zbog ispoljavanja lakših simptoma nisu se obraćali liječniku.)'', rekao je za Bljesak.info epidemiolog Alajbegović, govoreći da ''treba više početi razgovarati, ljudima objašnjavati''. 

Krizni stožer Ministarstva zdravstva HNŽ-a je potom rekao kako to nije njihov stav, nego stav ovog liječnika, a onda se (pro)čulo kako je Alajbegović kažnjen.

 

Kopirati
Drag cursor here to close