Glas poduzetnika

Hrvatska nije spremna za turiste pozitivne na koronavirus

HZJZ je tek tri tjedna nakon otvaranja granica za strane turiste donio upute za turističke djelatnike u slučaju da su njihovi gosti pozitivni na Covid-19, no i s uputama je jasno da nema konkretnog plana za takve goste, priopćio je Glas poduzetnika.
Gospodarstvo / Posao | 22. 06. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Glas poduzetnika ocijenila je u ponedjeljak da Hrvatska nije spremna nositi se s problemom turista eventualno pozitivnih na koronavirus, što potvrđuju i događaji na teniskom turniru u Zadru.

HZJZ je tek tri tjedna nakon otvaranja granica za strane turiste donio upute za turističke djelatnike u slučaju da su njihovi gosti pozitivni na Covid-19, no i s uputama je jasno da nema konkretnog plana za takve goste, priopćio je Glas poduzetnika.

Ako smo u prevenciji širenja bolesti na početku pandemije bili brzi i efikasni, kod otvaranja granica i pripreme za ulazak turista očito nismo na toj razini, ocjenjuje udruga kritizirajući kašnjenje s objavom preporuka u trenutku kada imamo više od 150.000 stranih državljana dnevno u zemlji.

U uputama ništa ne piše o glavnom problemu - gdje će iznajmljivač apartmana sa svojim gostima u slučaju zaraze koronavirusom?

HZJZ problem spušta na lokalnu razinu, na jedinice lokalne samouprave i lokalne stožere civilne zaštite, no dok se oni dogovaraju i smišljaju na koji to način organizirati, briga zapravo ostaje na samom iznajmljivaču, upozorava udruga.

Lokalne zajednice, kao i veći turistički kompleksi, morali bi sada na brzinu organizirati turističke ambulante, angažirati liječničke timove, osigurati zaštitnu opremu i dijagnostiku za Covid-19.

Za mnoge od 555 jedinica lokalne samouprave, to je naprosto nemoguće, bilo bi mnogo racionalnije da se ranije ojačalo kapacitete postojećih subregionalnih domova zdravlja, kaže Glas poduzetnika.

Prema naputku HZJZ-a, osobe u domaćinstvu u kojem se pruža usluga smještaja, koje su bile u bliskom kontaktu s inficiranom osobom, moraju biti podvrgnute izolaciji u domu ili organiziranoj izolacijskoj jedinici.

Tko će odlučiti što je to bliski kontakt ako se poštuju protuepidemijske mjere u smještajnom objektu, pita udruga.

Izolacija zaposlenika i domaćina u smještaju je loše rješenje - zato što se kroz čak dva tjedna provlači sumnja u zarazu, pa će takav objekt napustiti svi ostali turisti, a te osobe neće moći raditi pa će šteta za njih i ugostiteljski objekt biti velika.

Također, pokazat će se da pridržavanje protuepidemijskih mjera nema učinka, da je boravak nesiguran, a turistički promet nemoguć. Jedino ispravno rješenje bilo bi testiranje suspektnih djelatnika na koronavirus, rekao je Nedo Pinezić, koordinator Pododbora za male iznajmljivače udruge Glas Poduzetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close