Danas u Vladi HNŽ

HNŽ: Liječnici potpisuju Protokol, uskoro početak pregovora s Vladom

Liječnici će uskoro započeti pregovore s Vladom
Gospodarstvo / Posao | 04. 04. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doktori medicine i stomatologije danas su potpisali Protokol o pregovaranju u Vladi HNŽ-a, koji je korak prije početka službenih pregovora.

Kako je za Bljesak.info potvrdila Kristina Bevanda predsjednica Sindikata, protokolom bi se trebali odrediti uvjeti pregovora, a nakon potpisivanja bi trebao biti poznat datum početka pregovora. Protokol je zadovoljovajaući za obje pregovaračke strane, smatra Bevanda.

''Danas službeno počinje proces pregovaranja, definirali smo i rok do kada bi pregovori trebali završiti. Definirali smo i par točaka a jedno od njih je šutnja tijekom sindikalnih pregovora. Zadovoljni smo, jer dugoočekivani dan je stigao i konačno krećemo u finale ove priče'', rekla je Bevanda.

Podsjetimo, generalni štrajk doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koji je započeo u početkom ožujka zaleđen je do daljnjeg, nakon što je Vlada HNŽ-a izglasala početak pregovora s liječnicima.

Inače, Sindikat od županijske vlade ne odustaje od svojih zahtjeva i traži potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traži povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Kopirati
Drag cursor here to close