Azijski turisti

Hercegovina se otvorila azijskom tržištu: Prvo uložili, pa onda doveli turiste

Gospodarstvo / Posao | 04. 04. 2016. u 08:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki dio turista koji dolazi u Mostar u posljednje vrijeme je iz azijskih zemalja. Turisti iz Azije koji posjete Stari grad, te uživaju u ljepotama Neretve i Starog grada dolaze u organiziranim grupama s vodičem.

Najčešće dolaze u Mostar na jedan dan.

Dolazak turista iz Azije, u Mostar, ali i cijelu Hercegovinu, plod je višegodišnjeg zalaganja azijskih dužnosnika u našoj zemlji koji su prepoznali njezin turistički potencijal.

Azija prepoznala turistički potencijal

Veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki je prepoznao BiH kao zemlju koju bi rado posjetili njegovi sunarodnjaci.

On je prilikom posjete Mostaru 2014. godine rekao kako je njegova Vlada vidi veliki potencijal turističkog sektora u BiH, te je najavio uspostavljanje međunarodnog turističkog koridora.

''Cilj ovog projekta jest povezivanje svih općina, iz oba entiteta RS-a i FBiH, koje se nalaze na području Hercegovine i raditi na jačanju kapaciteta turističkih, ali i svakako ljudskih resursa, kako bismo turiste koji već dolaze na primorje i hrvatsko i crnogorsko, privukli da dođu u Hercegovinu i da se ovdje zadrže, ne samo nekoliko sati nego da ovdje ostanu'', kazao je tada veleposlanik.

Privlačenje novih turista, značilo je i novo ulaganje u ovu gospodarsku granu. Japanska agencija za međunarodnu suradnju stoga je pomogla nekoliko turističkih projekata. Jedan od njih je i podrška JU Radimlji koja je bila dio koridora Bilja i meda.

Napravljen ''hercegovački krug''

Ideja ovog projekta je bila da se napravi takozvani hercegovački krug, odnosno, da turisti mogu obići veća mjesta kroz Hercegovinu.

Ono što je postignuto između ostalog je nabava klupa i stolova koji će služiti turistima za ostvarivanje boljeg posjeta nekropoli stećaka na Radimlji.

Veleposlanica NR Kine je također nedavno bila u Trebinju gdje je posjetila Muzej Hercegovine, te se upoznala sa hercegovačkom kulturom, tradicijom i običajima.

Najavila je suradnju na svim poljima, te promociju hercegovačkih proizvoda u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close