Civilna zaštita HBŽ

Hercegbosanska županija dobila 22 obučena dobrovoljna vatrogasca

Polaganje ispita je održano 11. travnja 2022. u Tomislavgradu.
Gospodarstvo / Posao | 11. 04. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije u periodu od 4. do 11. travnja tekuće godine održana je obuka vatrogasaca s prostora Hercegbosanske županije. Obuka je izvedena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko Neretvanske županije koja je osigurala predavače i ispitno povjerenstvo.

Polaganje ispita je održano 11. travnja 2022. u Tomislavgradu. Kandidati su bili iz Civilne zaštite općine Bosansko Grahovo, DVD Korita Bosansko Grahovo, DVD Glamoč, DVD Kupres, PVP Livno i PVP Tomislavgrad.

Foto: PR / Hercegbosanska županija dobila 22 obučena dobrovoljna vatrogasca

Uprava civilne zaštite HBŽ ovom obukom i polaganjem ispita iz oblasti vatrogastva povećala je broj školovanih vatrogasaca, a kako je do sada na prostoru HBŽ bio deficit obrazovanih vatrogasaca u planu imaju i u narednim godinama nastaviti s ovakvom vrstom obuke iz oblasti vatrogastva.

U prethodne tri godine broj obučenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca se značajno povećao. U sustavu obuke koje organizira Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije do sada je školovano 54 profesionalna i dobrovoljna vatrogasca sa područja Hercegbosanske županije.

''Ovom prilikom se zahvaljujemo Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Tomislavgrad koja je ustupila svoje prostorije i materijalno tehnička sredstva za izvođenje nastave i Civilnoj zaštiti općine Tomislavgrad na osiguranju predavaonice i tehničkoj potpori'', priopćila je Vlada Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close