Zapošljavanje

Herceg: ''Pozitivni signali''

Herceg je naglasio kako bi svi gradovi trebali pratiti trend zapošljavanja pripravnika.
Gospodarstvo / Posao | 21. 12. 2021. u 12:30 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na tradicionalnom druženju s novinarima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg istaknuo je kako je ''velik teret na ovoj županiji, ali mi se dobro nosimo''.

Herceg je naglasio kako bi svi gradovi trebali pratiti trend zapošljavanja pripravnika.

''Imam svijetli primjer iz Čapljine gdje su primili 83 pripravnika. Kada bi to sve naše općine i gradovi uradili, mi niti jednog mladog čovjeka ne bismo imali bez prvog radnog iskustva'', dodao je Herceg.

''Zaposlit ćemo 220 ljudi u osnovnim i srednjim školama na neodređeno i kroz par dana bit će raspisan natječaj'', naglasio je i dodao kako je ''preko 800 pripravnika primljeno u mandatu ove vlade''.

''Pola milijuna smo izdvojili za besplatne udžbenike. Primili smo 60 namještenika, a uskoro će biti primljeno 40 državnih službenika i time ćemo podmladiti kadar u državnoj službi, te ćemo konstantno pomagati mlade znanstvenike u stjecanju znanja i zvanja'', kazao je predsjednik Vlade HNŽ.

''Imamo jednu cijelu lepezu aktivnosti. Znamo da to nije dovoljno i da možemo bolje, ali je zaista veliki je teret na ovoj županiji, pogotovo kada je usporedite sa drugim županijama u državi'', dodao je.

Jedno od ključnih pitanja je i imenovanje komesara MUP-a HNŽ, a Herceg tvrdi kako i u tom segmentu ima ''pozitivne signale''.

''Biti će raspisan natječaj za imenovanje komesara. Imam pozitivne signale i u tom pravcu. Nadam se da će naći kompromis pa da to riješimo i pokrenemo proceduru. To je pitanje prevažno i moramo ga riješiti'', kazao je.

Na kraju je naglasio kako Vlada ima ''socijalnu komponentu sa naglašenom razvojnom dimenzijom''.

''Prijedlog proračuna je za desetak milijuna veći od nacrta proračuna. Otvorit ćemo jednu posebnu kreditnu liniju sa razvojnom bankom za subvencioniranje kamata za naše gospodarstvenike. Proračun ima socijalnu komponentu sa naglašenom razvojnom dimenzijom'', zaključio je Herceg.

 

Kopirati
Drag cursor here to close