Općina Jablanica

Gruđani će postavljati kućne brojeve po Jablanici

Postavljanje tabli i pločica i označavanje objekata kućnim brojevima obavljat će poduzeće Geometrika d.o.o. Grude, angažirana od strane poduzeća Buljan ceste d.o.o. Kreševo
Gospodarstvo / Posao | 14. 12. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Službe za upravu za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Jablanica obavještavaju građane kako je počela III faza postavljanja tabli i pločica u svrhu označavanja ulica, trgova i objekata kućnim brojevima.

Postavljanje tabli i pločica i označavanje objekata kućnim brojevima obavljat će poduzeće Geometrika d.o.o. Grude, angažirana od strane poduzeća Buljan ceste d.o.o. Kreševo sa kojim je Općina Jablanica, putem postupka javnih nabavki zaključila ugovor o izvođenju radova.

Pročitajte još

U ovoj fazi predviđeno je da se postavljanje tabli i pločica i označavanje objekata kućnim brojevima izvrši u ulici Mostarska, zatim u naselju Bukov Pod i sljedećim naseljenim mjestima: Donja Jablanica, Poda, Baćina, Slatina, Lendava, Dobrinja, Donje Paprasko i Ostrožac.

U skladu sa odredbama člana 28. Zakona o načinu označavanja i evidentiranju naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva („Službene novine HNK“ broj 7/13, 9/16) vlasnik, odnosno korisnik objekta, kao i vlasnik, odnosno korisnik građevinske parcele dužan je:

a) omogućiti da se tabla ulice ili trga, odnosno tablica s kućnim brojem postavi na njegovom objektu, odnosno na njegovoj građevinskoj parceli;
b) održavati čistom tablicu s kućnim brojem i brinuti se da kućni broj bude vidljiv i čitak;
c) obavijestiti Službu o oštećenju ili uništenju tablice s kućnim brojem, u roku od 30 dana od dana nastanka oštećenja ili uništenja;
d) dužan je, u cilju evidentiranja promjena, prijaviti Službi za upravu za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Jablanica sve promjene koje se odnose na izgradnju novog, odnosno rušenje postojećeg objekta ili parceliranje, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Ovim putem se obavještavaju građani da troškove nabavke i postavljanje table s kućnim brojem snosi Općina Jablanica, te se još jednom pozivaju građani da pruže maksimalnu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close