Utvrđena osnovica

Mostar: Pao dogovor o plaćama

Utvrđena je osnovica plaća za vremenski period od 1. rujna do 31. prosinca.
Gospodarstvo / Posao | 10. 11. 2022. u 13:06 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar u srijedu je dogovorio osnovicu za obračun plaće koja iznosi 386,62 KM, potvrđeno je za Bljesak.info iz Sindikalne organizacije vatrogasaca Grada Mostara.

Spomenuti sindikat, ranije je više puta pozivao Grad na sastanke. U pozivu na sastanak u rujnu naveli su i kako je ukupna osnovica za obračun plaće za razdoblje od 1. travnja do 1. rujna ove godine iznosila 364,74 KM. Tada su tražili sastanak na kojem će se utvrditi osnovica za vremenski period od 1. rujna do 31. prosinca.

Podsjetimo, ranije smo pisali kako se provodila odluka o visini osnovice i boda za obračun plaća  od 1. rujna do 31. prosinca 2022. godineu Mostaru, prije nego što su vijećnici o njoj glasovali.

Prema potpisanom sporazumu, kako smo ranije pisali osnovica za obračun plaće u ovom razdoblju, a koja je potpisana početkom listopada, iznosi 386,62 KM, a bod za obračun plaće je 1,06.

S druge strane, potpisan je, kako doznajemo, i sporazum o obračunu plaće za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja sljedeće godine gdje se osnovica ne mijenja a bod iznosi 1,04.

Podsjećamo, nakon sudskih presuda Mostar će ostati ''kraći'' za pet milijuna KM jer je pogrešno obračunavao plaće svojim uposlenicima od 1. travnja 2016. godine do 31. ožujka 2022. godine pa je, nakon podnesenih tužbi i pritisaka djelatnika, donio odluku o načinu izmirenja obveza prema uposlenicima. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close