Poštanska kompanija

FedEx od siječnja 2020. povećava cijene isporuka

Cijene isporuka u FedEx Expressu,koji isporučuje pakete zrakoplovima, povisit će se u prosjeku za 4,9 posto za američke domaće, izvozne i uvozne usluge.
Gospodarstvo / Posao | 18. 09. 2019. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / FedEx

Američka poštanska kompanija FedEx priopćila ja da će nakon vrhunca blagdanske sezone, od 06. siječnja 2020. godine, povećati cijene isporuka i doplate u odjelima Express, Ground i Freight.

Najava dolazi u trenutku kada se tvrtka sa sjedištem u Memphisu sprema objaviti svoje rezultate zarade u protekom tromjesečju.

Razdoblje od studenog do prosinca, koje uključuje presudnu blagdansku sezonu, smatra se vrhuncem sezone za poštanske divove poput FedExa i njegovog konkurenta United Parcel Servicea (UPS).

Budući da su u pitanju dvije globalne tvrtke za transport, uspješnost dviju kompanija smatra se snažnim pokazateljem ukupnog potrošačkog stava i gospodarstva.

Međutim, FedEx je priopćio već treću godinu zaredom da neće primjenjivati dodatne naknade na vrhuncu blagdanske sezone, osim za pošiljke koje su prevelike, neovlaštene ili zahtijevaju dodatno rukovanje.

UPS je također u kolovozu priopćio da neće primjenjivati dodatne vrhunske naknade za isporuke u SAD-u tijekom 2019. godine, osim prema ugovornim iznimkama ili za one koje trebaju posebno rukovanje.

Cijene isporuka u FedEx Expressu,koji isporučuje pakete zrakoplovima, povisit će se u prosjeku za 4,9 posto za američke domaće, izvozne i uvozne usluge.

Cijene isporuke odjela FedEx Ground i FedEx Home Delivery također će se u prosjeku povećati za 4,9 posto. Također će se povećati cijena isporuke u odjelu FedEx SmartPost za male kućne pošiljke.

Od 20. siječnja 2020. doći će do izmjena doplata za Express i Ground pakete.

Kopirati
Drag cursor here to close