Izrečene kazne

Federalni inspektori  izvršili 1.223 inspekcijska nadzora

U suradnji s kantonalnim upravama za inspekcijske poslove, a prema dostupnim informacijama, u prvom kvartalu 2018. godine zatečeno je 756 radnika "na crno".
Gospodarstvo / Posao | 25. 04. 2018. u 11:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Arhiva/ Bljesak.info

Od 26. ožujka do 24.travnja federalni inspektori su izvršili 1.223 inspekcijska nadzora i izdali 857 prekršajnih naloga u iznosu od 1.299.622 KM, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U okviru prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini, federalni inspektori su, u navedenom periodu izvršili i 21 kontrolni nadzor. Sačinjena su 1.223 zapisnika, izdano je 857 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.299.622 KM, naplaćen je iznos od ukupno 61.938 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečena je 251 upravna mjera, od kojih se 58 odnosi na mjere privremene zabrane rada.

Od 353 kontrolirana gospodarska subjekta u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, a 26 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge.

U suradnji s kantonalnim upravama za inspekcijske poslove, a prema dostupnim informacijama, u prvom kvartalu 2018. godine zatečeno je 756 radnika "na crno".

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove podsjećaju da je naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, saobraćaja, šumarstva, voda, veterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji s kantonalnim inspektorima rada.

Federalna uprava za inspekcijske poslove poziva sve privredne subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja. Također, napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close