Javni natječaj

Elektroprivreda zapošljava novi kadar: Traži se čak 7 direktora

JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar raspisala je natječaj za izbor i imenovanje članova Uprave - Generalnog direktora i izvršnih direktora.
Gospodarstvo / Posao | 03. 01. 2024. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar raspisala je natječaj za izbor i imenovanje članova Uprave - Generalnog direktora i izvršnih direktora.

Objavljen je javni natječaj za izbor i imenovanje članova Uprave (generalnoga direktora i izvršnih direktora) Javnoga poduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" dioničko društvo Mostar (u daljnjem tekstu: Društvo), i to za sljedeće pozicije:

1. Generalni direktor

2. Izvršni direktor za Proizvodnju električne energije

3. Izvršni direktor za Distribuciju električne energije

4. Izvršni direktor za Opskrbu električnom energijom

5. Izvršni direktor za Ekonomske poslove

6. Izvršni direktor za Pravne poslove

7. Izvršni direktor za Razvoj

Javni natječaj za podnošenje prijava bit će objavljen u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH i u Službenim novinama Federacije BiH, te ostaje otvoren 14 (četrnaest) dana od dana posljednjega javnog objavljivanja.

Podsjetimo, nakon što su svi direktori Elektroprivrede HZHB sa sjedištem u Mostaru u travnju prošle godine podnijeli kolektivnu ostavku, lider HDZ-a i HNS BiH Dragan Čović je kazao da se radi o podmlatku kadrova te najavio sličan scenarij i u Elektroprijenosu BiH i HT-u Eronet.

"Slično nešto će se dogoditi u Elektroprijenosu BiH, slično će se desiti ovih dana i u HT Eronetu Bosne i Hercegovine, ali sve za dobro. Ne da bi se neko na bilo koji način doživio ugroženim, nego da damo šansu novim ljudima, kao što smo su Vladi Federacije predložili nova imena, kao što smo u Vijeću ministara dali nova imena, kao što ćemo u Vladi ove županije jednostavno dati jednu novu poruku. To je politika koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor i s time ćemo nastaviti dalje", rekao je Čović.

Tada je kazao kako ostavka nije iznenađujuća, nego već očekivana.

"Ako ste je pročitali onda ste vidjeli da je to plod razumijevanja, da upravo pri kraju mandata ove grupacije direktora na čelu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne žele dati šansu novim ljudima koji mogu nastaviti ono što je započeto u jednom novom energetskom ali i svakom drugom ambijentu", kazao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close