Kuc, kuc

Devet dana: Štrajk kojeg nitko ne doživljava

Gospodarstvo / Posao | 12. 07. 2022. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I jutros liječnici u Županijskoj bolnici u Livnu i u svim domovima zdravlja Hercegbosanske županije štrajkaju i nitko ih od odgovornih i prozvanih  iz vlasti  “ne doživljava”, ne javlja im se na razgovor, na dogovor'', objavio je portal Tomislavnews navodeći kako ispaštaju pacijenti.



Naime, u tijeku je deveti dan generalnog štrajka liječnika u Hercegbosanskoj županiji.

Sindikat liječnika je prema zakonu o štrajku potpisao sporazume s rukovodstvom zdravstvenih ustanova o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka.

Povod za ovakvu odluku su dvogodišnje odugovlačenje početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru, potpuno ignoriranje od strane Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva da se pokrene proces kolektivnog pregovaranja, najniža satnica u djelatnosti zdravstva u Federaciji BiH te kašnjenje s isplatom 4 plaće u Domu zdravlja Drvar.

''Štrajk će, tako su na početku rekli u Sindikatu, trajati do ispunjena zahtijeva, a osobe izvan zdravstva na području HBŽ-a,  posebno pacijenti, ne razumiju kako se ne mogu ispuniti ovi zahtjevi, u čemu je problem? Imaju li odgovorni u vlasti potrebu za dogovorom s liječnicima, za odgovorom na postavljene zahtjeve? Do kada će pacijenti ispaštati i brine li to koga, osim pacijenata i njihovih obitelji?'', navodi Tomislavnews.

 

Kopirati
Drag cursor here to close