Njemačka industrija na koljenima?

Continental otpušta 7.150 radnika

Ova odluka će rezultirati gubitkom 1.750 radnih mjesta u sektoru istraživanja i razvoja, dok će preostalih 5.400 pozicija biti ukinuto u administraciji.
Gospodarstvo / Posao | 16. 02. 2024. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Continental  / Continental tvornica

Continental planira smanjiti radnu snagu za 7.150 zaposlenika kako bi implementirao planirane mjere štednje u svojoj automobilskoj diviziji.

Ova odluka će rezultirati gubitkom 1.750 radnih mjesta u sektoru istraživanja i razvoja, dok će preostalih 5.400 pozicija biti ukinuto u administraciji.

Njemački dobavljač automobilskih dijelova, Continental, poduzima korake kako bi poboljšao konkurentnost u sklopu kompleksnog prijelaza na električna vozila i digitalno doba poslovanja.

Ukupno smanjenje radne snage čini otprilike 3,6 posto ukupnog globalnog osoblja tvrtke.

Također, Continental planira integrirati istraživačke i razvojne sektore na različitim lokacijama diljem svijeta, uključujući Njemačku. Kao rezultat toga, 1.750 radnih mjesta bit će ukinuto u sektoru istraživanja i razvoja, dok će preostalih 5.400 biti eliminirano iz administracije.

Približno 40 posto ovog smanjenja utjecat će na zaposlene u Njemačkoj.

Još krajem prošle godine, Continental je najavio planove za uštedu od oko 400 milijuna eura godišnje, počevši od 2024. godine, uključujući odluku o ukidanju nekoliko tisuća radnih mjesta.

Wolfgang Reitzle, predsjednik tvrtke, izrazio je spremnost kompanije na sve potrebne korake kako bi poboljšala poslovanje u okviru automobilske jedinice.

U isto vrijeme, njemački dobavljači dijelova poput Continental-a, Robert Bosch-a i ZF Friedrichshafen-a pripremaju se za smanjenje proizvodnje automobila ove godine zbog usporavanja potražnje za električnim vozilima, uz neizvjesnost rasta u Kini.

Continental također planira smanjenje ulaganja u istraživanje i razvoj s 12 na 9 posto do 2028. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close