Muskova ''čistka''

Bivši zaposlenici Twittera tuže tvrtku zbog masovnog otpuštanja

Elon Musk nedavno je najavio da će otpustiti čak polovicu zaposlenika Twittera, kako bi smanjio troškove poslovanja. Pojedinim se zaposlenicima to nije svidjelo, pa su odlučili tužiti tvrtku.
Gospodarstvo / Posao | 05. 11. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ured Twittera

Bivši zaposlenici Twittera koji su od dolaska Elona Muska na čelo dobili otkaz u sklopu masovnog otpuštanja, podnijeli su kolektivnu tužbu protiv tvrtke.

Naime, u tužbi se navodi da radnici nisu bili dovoljno rano obaviješteni o otkazu u skladu s federalnim i kalifornijskim Zakonima o prilagodbi i prekvalifikaciji radnika (WARN).

Kako prenosi Bloomberg, navedeni zakoni nalažu da velike tvrtke obavijeste svoje radnike najmanje 60 dana prije otkaza, što Musk nije učinio.

Podsjetimo, novopečeni je vlasnik Twittera nedavno najavio da će otpustiti čak 3.700 od 7.500 zaposlenika tvrtke, a sve kako bi smanjio troškove poslovanja i dodatno uštedio, javlja Bug.

''Podnijeli smo ovu tužbu u pokušaju da zaposlenici budu svjesni da se ne smiju odricati svojih prava te da imaju put za njihovo ostvarivanje'', rekla je za Bloomberg odvjetnica koja zastupa bivše zaposlenike Twittera, Shannon Liss-Riordan.

Nadalje, u tužbi se od suda traži da izda nalog kojim se od Twittera traži da poštuje WARN zakone te da ograniči tvrtku da od zaposlenika zahtijeva da potpišu dokumente koji bi im mogli oduzeti pravo na sudjelovanje u ovoj parnici.

Twitter još nije komentirao ovu situaciju, a cijela se tužba može pročitati na sljedećoj poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close