Službeno priopćenje

BHRT ostala bez financiranja

Kao što je najavljeno iz Elektroprivrede BiH na dostavljenim računima za struju nema stavke za RTV taksu iako se obračunski period odnosi na period od 6. prosinca.
Gospodarstvo / Posao | 09. 01. 2024. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) je definitivno ostala bez financiranja, priopćeno je u utorak.

Kao što je najavljeno iz Elektroprivrede BiH na dostavljenim računima za struju nema stavke za RTV taksu iako se obračunski period odnosi na period od 6. prosinca.

"Na naše upite o ovome u Elektroprivredi nisu odgovarali. RTRS novac od prikupljene takse ne uplaćuje od 2017. a sada je Javni Radio-televizijski servis ostao uskraćen i za sredstva iz Federacije BiH", priopćeno je iz BHRT.

Deveti je dan, u novoj kalendarskoj godini, a da ugovor o naplati RTV takse s Elektroprivredom BiH još nije potpisan, dodaju iz BHRT.

Inače, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić u utorak je u Mostaru komentirao situaciju u kojoj se trenutno nalazi javni servis (BHRT).

Kazao je kako Vlada surađuje i sa sindikatom i poslodavcima te da tu nema problema.

''Ekonomsko socijalno vijeće ne funkcionira jer imamo partnere koji se ne mogu između sebe dogovoriti, imamo delegaciju koja je bila diktirana iz prethodnog sastava Vlade. Mi surađujemo i sa sindikatom i poslodavcima tako da tu nema problema. Javni servis je također bila jedna od tema i o njoj ćemo i dalje razgovarati. Trebaju svi funkcionirati u skladu sa zakonom i trebamo imati rukovodstvo koje će biti izabrano na zakonskoj osnovi'', kazao je Nikšić.  

Kopirati
Drag cursor here to close