Kupovina ''uživo''

Amazon bi mogao otvarati fizičke trgovine i u Njemačkoj

Amazon već ima nekoliko desetaka fizičkih trgovina u SAD-u i Velikoj Britaniji, među kojima je i četiri objekta pod markom Amazon Go.
Gospodarstvo / Posao | 06. 01. 2020. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon SAD-a, gdje je već krenulo s otvaranjem trgovina namijenjenih kupcima koji preferiraju kupovati uživo, Amazon razmišlja o istom potezu i na svojem drugom najvećem tržištu.

Njemačka je inače, odmah iza SAD-a, drugo najveće tržište za ovu internetsku trgovinu, dok tamošnji logistički centri služe i za opskrbu ovog dijela Europe.

Otvaranje trgovina u Njemačkoj potaknuto je činjenicom da kupci u toj zemlji i dalje vole kupovati "offline", ali isto tako vole i širok izbor – pa u Amazonu smatraju da bi njihove trgovine mogle zadovoljiti te potrebe, javlja Bug.

Detalje o eventualnom broju trgovina koje kompanija planira otvoriti ili o rokovima u kojima bi se to moglo dogoditi nisu željeli podijeliti s javnošću.

Amazon već ima nekoliko desetaka fizičkih trgovina u SAD-u i Velikoj Britaniji, među kojima je i četiri objekta pod markom Amazon Go, koncept trgovina bez blagajnika u kojima kupci mogu uzeti robu s police i išetati iz dućana, dok se naplata odvija automatizirano.

 

Kopirati
Drag cursor here to close