SSDMiSuHNK/Ž

Liječnici ne žele da budu dio nečije predizborne kampanje

Mi smo očekivali da ćemo već jučer, na sastanku s premijerom, naći rješenje naše situacije, ali do toga nažalost nije došlo. Premijer nam je kao jednu od opcija ostavio i mogućnost da pregovore nastavimo s nekom novom Vladom koja će doći iza ove
Gospodarstvo / Posao | 14. 03. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNK/Ž imali sastanak s premijerom Vlade HNŽ Nevenkom Hercegom i njegovim savjetnicima.

Unatrag pola godine SSDMiSuHNK/Ž pokušava doći do pregovora za svoj Kolektivni ugovor i jučer je Premijer primio predstavnike Sindikata kako bi zajedno pokušali naći rješenje ove izrazito loše situacije u kojoj se nalazi zdravstvo naše županije.

Sindikat je do sada organizirao šest štrajkova upozorenja, prije dva dana prosvjede 600 doktora naše županije koji su bili veličanstven i zastrašujući prizor, kojima smo pokazali naše jedinstvo i snagu. Za ponedjeljak, 19.3.2018.godine pripremamo treći generalni štrajk. Članstvo i dalje stoji iza svojih zahtjeva i ne želi da ih itko prisiljava da prihvate išta manje nego što su ostali u Federaciji  ostvarili. Naša snaga raste iz dana u dan, primjer toga jest planirani sastanak u Tuzli sa liječnicima iz Republike Srpske gdje će se naći način kako d ase mi liječnici ujedinimo i na razini države“, stoji na početku priopćenja za javnost iz ovog Sindikata.

Ponovno molimo Vladu HNŽ-a da  do petka 16.3.2018. promijeni svoj stav i  da nam datum pregovora, kako  doktori  u ponedjeljak 19.3.2018.godine ponovno ne bi bili prisliljeni obustaviti svoj rad.

Mi smo očekivali da ćemo već jučer, na sastanku s premijerom, naći rješenje naše situacije, ali do toga nažalost nije došlo. Premijer nam je kao jednu od opcija ostavio i mogućnost da pregovore nastavimo s nekom novom Vladom koja će doći iza ove.

Nama to nije prihvatljiva opcija, mi želimo ovu situaciju riješiti sa sadašnjom, legitimnom Vladom u koju smo do sada imali puno povjerenje, a koji sada imaju priliku da to povjerenje opravdaju.

Ne želimo da doktori budu predizborna kampanja i da se preko situacije koja je za nas ponižavajuća, sa slikama nas na ulicama, sa slikama građana koji sjede pred praznim ambulantama pune novine i skupljaju glasovi.

Mi želimo i nadamo se da će sadašnja Vlada prihvatiti ruku koju smo joj pružili i podržati nas kroz otvaranje pregovora za naš Kolektivni ugovor. 

Na kraju želimo istaknuti da smo imali i više nego dovoljno strpljenja do sada, ne želimo započeti generalni štrajk, ali ako Vlada ne riješi situaciju kroz otvaranje pregovora, našim započinjanjem štrajka mi povlačimo ruku prijateljstva i spremnost za dogovor, i okrećemo se traženju drugih rješenja“, stoji na kraju priopćenja Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close