Prilika

65 njemačkih tvrtki traži partnere

To je četvrta konferencija koja će nakon Munchena, Dortmunda i Beograda biti održana u Frankfurtu, i to 19. lipnja.
Gospodarstvo / Posao | 28. 03. 2018. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačke kompanije, njih 65, zainteresirane su da i ove godine sklapaju partnerstva s poduzećima sa zapadnog Balkana, među kojima su i ona iz BiH.

Naime, iz Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH objavljeno je kako je Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana raspisala novi poziv za konferenciju, koja će biti organizirana u Njemačkoj, pišu Nezavisne novine.

To je četvrta konferencija koja će nakon Munchena, Dortmunda i Beograda biti održana u Frankfurtu, i to 19. lipnja.

U pitanju je projekt njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).

"Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim firmama koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovnih kontakata s proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima robe i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja", navodi se u pozivu objavljenom na web-stranici Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH.


Navode kako zainteresirane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora. Koncept projekta se bazira na B2B platformi (Business to Business).

Istodobno Vanjskotrgovinska komora (STK) BiH pozvala sve zainteresirane kompanije iz BiH da sudjeluju u poslovnom forumu s bilateralnim sastancima domaćih i japanskih gospodarstvenika, koji će biti održan 31. ožujka u Tokiju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close