Ugovori potpisani

270.000 maraka za upošljavanje i samoupošljavanje branitelja u HNŽ-u

Ugovori su potpisani sa 18 braniteljskih zadruga, 14 obrta u kojima se branitelji samoupošljavaju, 60 obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava i 116 branitelja poljoprivrednika.
Gospodarstvo / Posao | 30. 12. 2022. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Oliver Soldo potpisao je u petak ugovore o namjenskom utrošku sredstava iz Programa pomoći upošljavanju i samoupošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-a za razdoblje 2022. - 2023. godine.

Za realizaciju ove mjere izdvojeno je ukupno 270.000 maraka, a ugovori su potpisani sa 18 braniteljskih zadruga, 14 obrta u kojima se branitelji samoupošljavaju, 60 obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava i 116 branitelja poljoprivrednika, priopćeno je iz Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a.

Kao vid psihološko-socijalne rehabilitacije, uz postizanje integracije i osnaživanja braniteljskog poduzetništva, poseban cilj ovog programa je poticanje pojavljivanja i poboljšanja konkurentnosti branitelja na tržištu kroz upošljavanje i pružanje potpore održivosti projekata branitelja koji se bave poljoprivrednom i drugim djelatnostima, a iz kojih ostvaruju egzistenciju za svoje obitelji i podižu kvalitetu života.

Provedba Programa obuhvaća mjere poticanja osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu obavljanju obrtničke djelatnosti, te poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu razvoju i održivosti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima-poljoprivrednicima.

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a slijedeći svoju misiju i viziju skrbi o braniteljima i članovima njihovih obitelji, kao osobama čiji je doprinos društvenoj zajednici od nemjerljivog značaja, u okviru svoje nadležnosti pruža različite vidove potpore, pri čemu osobito ulaže napore na realizaciji prava na upošljavanje branitelja, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close