Demantirane dezinformacije

Sastanak s poljoprivrednicima u Mostaru: Proračun se neće smanjivati

Zvizdić je istaknuo kako je važno da poljoprivrednici iznesu svoje probleme, da predlažu strategije rješavanja problema i viziju djelovanja poljoprivrede na ovom području.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 10. 2023. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani hotela Bristol u utorak je održan sastanak poljoprivrednika HNŽ sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemalom Hrnjićem i zamjenikom predsjedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH Denisom Zvizdićem.

Fokus razgovora je bio na problemima sa kojima se susreću poljoprivrednici na području Hercegovine.

Zvizdić je istaknuo kako je važno da poljoprivrednici iznesu svoje probleme, da predlažu strategije rješavanja problema i viziju djelovanja poljoprivrede na ovom području.

Naglasio je da će se za vrijeme mandata ministra Hrnjića odrediti kontakt osoba, kao predstavnik poljoprivrednih proizvođača s područja Hercegovine sa Federalnim ministarstvom.

Ministar Kemal Hrnjić istaknuo je da se susreo sa ogromnim problemima unutar ministarstva od svibnja kada je i preuzeo ministarstvo.

Prisutne je upoznao i sa činjenicama kako se prethodno rukovodstvo ministarstva zadnjih 10 godina bavilo samo politikom poticaja, a da je zanemarena politika tržišta, politika poljoprivrede i slično.

Demantirao je dezinformacije kako će se proračun ministarstva smanjivati što je predstavljalo veliki problem poljoprivrednim proizvođačima. Trenutnih 164 milijuna KM proračuna se neće smanjivati, naprotiv, ima tendenciju da raste na 200 milijuna KM.

Istaknuo je važnost digitalizacije u sektoru poljoprivrede kako bi bili u koraku sa standardima EU.

Pozvao je sve poljoprivredne proizvođače da sudjeluju u izradi strategije razvoja, da je važno da daju svoj doprinos jer izrada strategije u konačnici doprinosi stvaranju pogodnog ambijenta na polju poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close