Interventna uplata

Vlada HNŽ: Pola milijuna KM za mostarske domove zdravlja

Vlada HNŽ-a izvršila je interventnu uplatu od gotovo 500.000,00 KM
Gospodarstvo / Novac | 03. 11. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi uopće mogli isplatiti plaće djelatnicima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je, mimo plana redovitih plaćanja, izvršila interventnu uplatu od gotovo 500.000,00 KM na račune dvaju mostarskih domova zdravlja, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Jednako tako, ranije je pomogla je i Dom zdravlja u Konjicu, uplatom u iznosu od 150.000,00 KM, napomenuli su.

Ravnatelji domova zdravlja iz Hercegovačko – neretvanske županiji uputili su Apel za očuvanje primarne zdravstvene zaštite, kojim žele ukazati na teško i neodrživo stanje s kojim se se suočavaju.

Apel su, kako navode, kao i više puta ranije adresirali Federalnom ministarstvu zdravstva, Vladi HNŽ, Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ, Skupštini HNK kao i svim gradovima, gradonačelnicima i načelnicima u ovoj županiji.

Navode kako su u više navrata tražili razrješenja vezana za nedostajuća financijska sredstva u svim domovima zdravlja u ovoj županiji te da do današnjeg dana stabilno financiranje domova zdravlja nije riješeno. 

O problemu financiranja domova zdravlja u HNŽ danas se govori i na sjednici 6. Skupštine ove županije. Zastupnici su najavili kako će podržati rebalans proračuna za primarnu zdravstvenu zaštitu, ali imaju velik broj pitanja. Iz Zavoda zdtavstvenog osiguranja, rekli su kako bi ako se usvoji rebalans za domove zdravlja trebalo ići 3 milijuna KM.

Video: Redovna sjednica
Kopirati
Drag cursor here to close